Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, prima deplasare la Bruxelles: Voi aborda teme de interes deosebit pentru România

Klaus Iohannis, prima deplasare la Bruxelles: Voi aborda teme de interes deosebit pentru România

Klaus Iohannis, prima deplasare la Bruxelles: Voi aborda teme de interes deosebit pentru România
Sursa foto: Foto: VideoNews
15 Ian 2015   •   11:03
Preşedintele Klaus Iohannis face prima vizită externă, de la începutul mandatului de preşedinte, la Bruxelles. Iohannis a făcut o scurtă declaraţie de presă, înainte de plecarea de la aeroportul Otopeni.
 
"Astăzi şi mâine voi efectua prima vizită externă de la începutul mandatului meu de preşedinte al României, o vizită de lucru la Bruxelles, la instituţiile europene şi euroatlantice. Am dorit, astfel, să subliniez importanţa pe care o acordă România consolidării profilului său european, ca stat membru al UE şi ca membru NATO."
 
Iohannis a explicat cu cine se va întâlni la Bruxelles şi care vor fi temele abordate. 
 
"Voi avea întrevederi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. În cadrul discuţiilor, voi aborda teme de interes desoebit pentru România în relaţiile sale cu organisemele eurpene şi cu NATO. România se află deja în al optulea an de apartenenţă la UE, instituţiile noastre sunt în mod substanţial consolidate iar contribuţia noastră la proiectul european trebuie să fie una pe măsură. O prioritate a mandatului meu va fi aprofundarea integrării europene. Voi transmite cu claritate acest mesaj. Vom discuta despre paşii pe care România trebuie să îi facă pentru această integrare aprofundată şi pentru a-şi lua în primire mai bine rolul de membru NATO", a conchis preşedintele Iohannis.
 

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close