Antena 3 CNN Politică Ce le-a cerut Klaus Iohannis liderilor PNL, în ședința de seara trecută

Ce le-a cerut Klaus Iohannis liderilor PNL, în ședința de seara trecută

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis reprezentanților PNL, în ședința de seara trecută, că își dorește cât mai curând posibil un guvern cu drepturi depline.

Ce le-a cerut Klaus Iohannis liderilor PNL, în ședința de seara trecută
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    27 Oct 2021   •   08:16

În cadrul întâlnirii reprezentanților PNL cu Klaus Iohannis, șeful statului le-a transmis acestora că își dorește cât mai repede cu putință un guvern cu drepturi depline. 

Președintele nu le-a spus celor din PNL formula guvernamentală, nu le-a spus dacă este cazul să convingă PSD să voteze un guvern minoritar sau să îl ia alături de ei la guvernare, însă, potrivit surselor Antena 3, le-ar fi transmis că ideal ar fi să nu formeze un guvern cu cei de la USR.

În acel moment, cei din PNL l-au întrebat pe președintele Klaus Iohannis ce se va întâmpla dacă PSD nu va vota acest guvern. Șeful statului a evitat însă răspunsul la această întrebare. 

Întâlnire de taină între liderii PSD și liderii PNL. Social democrații au cerut jumătate din ministere. Răspunsul lui Florin Cîțu

Încă o întâlnire eșuată între liderii PNL și cei de la PSD.

Liberalii și social democrații s-au întâlnit ca să negocieze susținerea Guvernului Ciucă. 

Potrivit surselor Antena 3, PSD a cerut jumătate dintre ministere, dar Florin Cîțu a refuzat să accepte intrarea social democraților la guvernare. 

Social-democrații au mers pentru a doua oară în fața liberalilor și au cerut să intre la guvernare alături de PNL, chiar într-un guvern condus de liberalul Nicolae Ciucă, Aceștia au cerut jumătate din ministere, unul dintre acestea fiind neapărat unul avizator, precum Ministerul Finanțelor Publice sau Ministerul Justiției. 

Totodată, fie Ministerul Justiției, fie Ministerul Apărării, Fondurile Europene și Sănătatea au fost solicitările celor din PSD.

Însă reprezentanții PNL, în special liderul Florin Cîțu, spun sursele participante, pentru că el ar fi vorbit mult mai mult în cadrul ședinței decât premierul desemnat, Nicolae Ciucă, se opune ca Partidul Social Democrat să intre la guvernare alături de Partidul Național Liberal. 

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close