Antena 3 CNN Politică Legea privind responsabilitatea fiscală, de miercuri în dezbaterea deputaţilor după ce a trecut de Senat

Legea privind responsabilitatea fiscală, de miercuri în dezbaterea deputaţilor după ce a trecut de Senat

Legea privind responsabilitatea fiscală, de miercuri în dezbaterea deputaţilor după ce a trecut de Senat
Sursa foto: Camera Deputaþilor
29 Mar 2010   •   15:27

Proiectul de lege privind responsabilitatea fiscal bugetară va fi dezbătut miercuri de deputaţi, a anunţat secretarul Camerei Valeriu Zgonea. PSD şi PNL au criticat acest proiect, care ar aduce "anumite funcţii şi posibilitatea Guvernului de a controla bugetele locale". Camera Deputaţilor este forul decizional în privinţa acestui act normativ.
Zgonea a precizat, după şedinţa de luni a Biroului Permanent al Camerei, că reprezentanţii PSD şi ai PNL din acest for au criticat proiectul, pe motiv că acesta "nu aduce nimic nou decât anumite funcţii şi posibilitatea Guvernului de a controla bugetele locale".
Potrivit secretarului Camerei, "arcul guvernamental a susţinut că proiectul reprezintă un angajament al României faţă de FMI privind adoptarea acestuia până la sfârşitul lunii martie", precum şi faptul că proiectul stabileşte strategia fiscală.
"În final, în Biroul Permanent al Camerei a fost un consens ca proiectul privind responsabilitatea fiscal bugetară să fie dezbătut miercuri în plen şi, tot miercuri, se va da şi votul final", a arătat Zgonea.
Comisia juridică a Camerei a avizat favorabil, în unanimitate, Legea responsabilităţii fiscale, care reglementează procedurile de elaborare a bugetelor multianuale şi înfiinţarea unui Consiliu fiscal, care să facă o analiză independentă şi de specialitate a prognozelor macroeconomice şi bugetare.
Senatul a adoptat, pe 3 martie, cu amendamente, proiectul legii responsabilităţii fiscal-bugetare, care stabileşte limite privind rectificările bugetare efectuate în cursul anului, regulile fiscale privind cheltuielile totale, cheltuielile de personal şi deficitul bugetar.
Proiectul de lege, care are ca obiect de reglementare procedurile de elaborare a bugetelor multianuale, prevede înfiinţarea unui Consiliu fiscal, ca autoritate independentă, compusă din cinci membri pentru a asigura o analiză independentă şi de specialitate a prognozelor macroeconomice şi bugetare.
Antena3.ro

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close