Antena 3 CNN Politică Liberalii au rupt USL. Crin Antonescu: Este o decizie care s-a luat cu un vot covârşitor

Liberalii au rupt USL. Crin Antonescu: Este o decizie care s-a luat cu un vot covârşitor

Liberalii au rupt USL. Crin Antonescu: Este o decizie care s-a luat cu un vot covârşitor
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Feb 2014   •   21:36

Conducerea PNL a adoptat, marţi seară, rezoluţia privind ieşirea liberalilor de la guvernare. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că decizia ieşirii PNL de la guvernare a fost luată cu un vot covârşitor.

Citiţi cele mai importante declaraţii făcute de Crin Antonescu, după şedinţa în care s-a decis ruperea USL

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la finalul şedinţei, că a votat împotriva ieşirii PNL de la guvernare.

Anterior, surse liberale declarau că liderii PNL discută, marţi, în şedinţa Delegaţiei Permanente, un proiect de rezoluţie în patru puncte privind ieşirea de la guvernare a PNL, în text fiind solicitată şi demisia premierului Victor Ponta.
   
Rezoluţia prevede ieşirea de la guvernare, demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta şi poziţia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.
   
De asemenea, proiectul prevede şi libertatea aleşilor locali de a negocia majorităţi la nivelul consiliilor judeţene şi a consiliilor locale fără restricţii de la centru.

Antonescu: Miniştii, secretarii de stat şi şefii de agenţii aparţinând PNL îşi depun demisiile până miercuri la ora 12.00

Crin Antonescu: Vom avea moţiune de cenzură dacă se adoptă legea amnistiei sau creşte cota unică

Liderul liberal Crin Antonescu a cerut oficial, în şedinţa PNL, ieşirea de la guvernare. Antonescu a declarat că, începând din această seară, protocolul USL nu mai este valabil.


Preşedintele PNL a declarat, anterior şedinţei Delegaţiei Permanente a partidului, că situaţia din USL nu mai poate fi prelungită, el arătând că, "într-un fel sau altul", i se va pune capăt în cursul serii.

Întrebat cum vede discuţiile dintre PSD şi UDMR pentru susţinerea Guvernului Ponta, Antonescu a precizat: "Aceste discuţii sunt vechi, vom discuta".
   
"Lucrurile sunt totuşi clare de mai multă vreme. Noi am aşteptat, am aşteptat, până la urmă suntem unde eram acum două săptămâni", a adăugat Antonescu.
 
Victor Ponta a susţinut marţi o conferinţă de presă, în care a făcut un apel pentru salvarea USL. Premierul a spus că PSD nu va revendica funcţiile PNL şi că îşi doreşte să colaboreze cu Klaus Iohannis.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu a fost foarte impresionat de declaraţia lui Victor Ponta de marţi seară, catalogându-i intervenţia drept una "de afect teatral". 



×
Subiecte în articol: PNL scandal usl Klaus Iohannis
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close