Antena 3 CNN Politică Liberalii vor propune un proiect pentru introducerea votului prin corespondenţă

Liberalii vor propune un proiect pentru introducerea votului prin corespondenţă

Liberalii vor propune un proiect pentru introducerea votului prin corespondenţă
Sursa foto: Ludovic Orban
21 Ian 2010   •   10:42

PNL va propune un proiect de lege privind introducerea votului prin corespondenţă pentru românii din străinătate şi constituirea unei comisii de îmbunătăţire a legislaţiei electorale, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban. În opinia liderului PNL, prin votul prin corespondenţă s-ar împiedica votul multiplu şi s-ar permite exercitarea dreptului de vot pentru orice cetăţean, indiferent de locul în care s-ar afla.

"Noi susţinem de mult timp votul prin corespondenţă şi vom propune constituirea unei comisii a Parlamentului, care să analizeze erorile sistematice provocate de legislaţia electorală, care a permis fraude şi să îmbunătăţească legislaţia electorală", a precizat Orban, citat de Mediafax.

El a arătat că votul prin corespondenţă este o metodă de vot practicată la scară largă în democraţiile consolidate.
În ceea ce priveşte anunţul similar al preşedintelui Traian Băsescu că va milita pentru introducerea votului prin corespondenţă, Orban a apreciat că "roata nu a fost inventată de Băsescu".

"Sistemul de vot prin corespondenţă este o idee bună. Nu are importanţă de unde vine, nu domnul Traian Băsescu a inventat roata" a conchis primvicepreşedintele PNL.

Preşedintele Băsescu a anunţat miercuri, la întâlnirea anuală cu membrii corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, că va milita pentru introducerea votului prin corespondenţă şi înfiinţarea unui call-center pentru românii din străinătate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban vot proiect romani strainatate
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close