Antena 3 CNN Politică Liderii PNL, după consultările de la Cotroceni: Susţinem votul deschis, la vedere, în cazul solicitărilor privind palamentarii penali

Liderii PNL, după consultările de la Cotroceni: Susţinem votul deschis, la vedere, în cazul solicitărilor privind palamentarii penali

Liderii PNL, după consultările de la Cotroceni: Susţinem votul deschis, la vedere, în cazul solicitărilor privind palamentarii penali
Sursa foto: Foto captura Antena 3
20 Apr 2015   •   12:06

Liberalii cer simplificarea votului în Parlament în ceea ce priveşte aleşii penali. Anunţul a fost făcută de prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

"Am reliefat clar poziţia constantă a PNL de susţinere a solicitărilor înaintate de Justiţie, de votare a lor prin vot deschis. Susţinem proiectul de lege prin care dorim simplificarea procedurii, reducerea termenelor în Parlament pentru discutarea şi votarea acestor cerereri. Susţinem ca exprimarea voturilor să se facă prin vot deschis, vot la vedere", a declarat Ludovic Orban.

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a anunţat şi el că l-a informat pe şeful statului în legătură cu cele trei legi din pachetul privind Codul Electoral care, în opinia liberalilor, sunt gata de a fi aprobate în Senat.

"Ne-am îndeplinit promisiunile pe care le-am făcut şi, din punctul nostru de vedere, Senatul poate aproba deja 3 legi din acest pachet. Prima e cea referitoare la finanţarea partidelor şi campaniilor. Am văzut cererea de reexaminare (...), ea poate ajunge în plenul Senatului miercuri. A doua lege care poate fi votată de Senat în această săptămână e cea a alegerilor locale. Am menţinut amendamentele noastre referitoare la alegerea primarilor şi a preşedinţilor de Consilii judeţene. Adică în 2 tururi. (...) Dacă va trece varianta primari într-un singur tur, o vom accepta, iar dintre 2 rele, acceptăm varianta alegerii de către consilieri. A treia lege e cea a partidelor politice. E trimisă în Senat, nici un senator nu a depus nici un amendament", a declarat Vasile Blaga.

Delegaţia PNL a fost formată din copreşedintele Vasile Blaga, prim-vicepreşedinţii Cătălin Predoiu, Ludovic Orban, vicepreşedintele Mihai Voicu şi secretarii Marian Petrache şi Gheorghe Flutur.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close