Antena 3 CNN Politică Lista lui Diaconescu, respinsă. Secretariatul PSD a acceptat numai candidatura sa la şefia partidului

Lista lui Diaconescu, respinsă. Secretariatul PSD a acceptat numai candidatura sa la şefia partidului

Lista lui Diaconescu, respinsă. Secretariatul PSD a acceptat numai candidatura sa la şefia partidului
Sursa foto: Cristian Diaconescu
18 Feb 2010   •   15:29

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, joi, că a fost înregistrată doar candidatura lui Cristian Diaconescu pentru funcţia de preşedinte al PSD nu şi celelalte candidaturi pe care le conţinea o listă din dosarul său. Dragnea a explicat că potrivit statutului actual al PSD, candidaturile se depun individual, iar dosarul respctiv nu conţinea şi angajamentele scrise a celor 17 nume propuse de Diaconescu pentru diverse funcţii de conducere.
"Din dosarul trimis de Cristian Diaconescu am primit doar candidatura lui Cristian Diaconescu. Nu poate fi accepattă o listă cu persoane pur şi simplu. Nici nu-ţi dă voie Legea partidelor, pentru că fiecare cetăţean care vrea să candideze din interiorul PSD trebuie să aibă un dosar care să cuprindă inclusiv declaraţia că intenţionează să candideze, ca să fie o garanţie că omul ăla nu e trecut pe listă, şi s-a şi dovedit că sunt oameni care au fost trecuţi pe listă fără să îşi dea acordul", a explicat Dragnea.
Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu depusese astăzi, prin intermediar, candidatura la şefia PSD, precum şi o listă deschisă cu candidaţi pentru funcţia de secretar general şi vicepreşedinte, între care Constantin Nicolescu, Valeriu Zgonea, Vasile Puşcaş, Marian Oprişan, Adrian Severin, Nicolae Bănicioiu, Mădălin Voicu, Dan Mircea Popescu. Componeţa listei a fost atacată chiar de unii din social-democraţii trecuţi în această echipă. Valeriu Zgonea şi Nicu Bănicioiu au susţinut că nu vor candida pe lista lui Cristian Diaconescu, ci individual ca potenţiali colegi de echipă cu Victor Ponta şi Liviu Dragnea.
Potrivit unor surse din partid, alţi social-democraţi menţionaţi de Diaconescu în echipa sa nu şi-ar fi nici ei acceptul în acest sens. Este vorba de Ioan Chelaru, Carmen Moldovean şi maramureşeanul Alexandru Cordoş.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close