Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: Niciun ministru cu probleme penale în viitorul guvern

Liviu Dragnea: Niciun ministru cu probleme penale în viitorul guvern

Liviu Dragnea: Niciun ministru cu probleme penale în viitorul guvern
Sursa foto: foto: captura Antena 3
26 Ian 2018   •   10:42

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat vineri că au avut loc consultări privind lista noului Guvern, precizând că unele propuneri n-au fost acceptate de premierul desemnat Viorica Dăncilă.

"Au fost consultări cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, au fost propuneri, unele n-au fost acceptate de doamna Dăncilă. S-ar putea să fie două-trei domenii unde să fie mai multe opţiuni şi se va tranşa prin vot, dar la fiecare propunere va fi vot nominal", a declarat Dragnea înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebat dacă vicepremierul Paul Stănescu va rămâne în viitorul Guvern, Dragnea a răspuns: "Domnul Paul Stănescu a anunţat ce va face, în cazul în care instanţa va decide (...) redeschiderea dosarului, nu ştiu exact foarte bine. A zis că îşi prezintă demisia".

De asemenea, chestionat dacă va avea grijă ca pe lista miniştrilor din noul Cabinet să nu fie vreun ministru cu probleme de integritate, Dragnea a spus: "Nu cred că va fi niciun ministru cu astfel de probleme".

În ceea ce priveşte o eventuală prezenţă a Rovanei Plumb în viitorul Guvern, liderul PSD a făcut referire la faptul că cererea DNA care o viza pe aceasta a fost respinsă în Parlament.

"Dar Rovana Plumb ce probleme are? (...) Din moment ce a fost respinsă (cererea DNA - n.r.), înseamnă că nu are nicio calitate (în dosar, n.r.)", a arătat Dragnea.

Totodată, liderul PSD a precizat că nu i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis o listă cu opţiuni de miniştri ale PSD.

"Nu pot să-i trimit preşedintelui o listă cu opţiuni", a mai afirmat Dragnea.

Până acum, cabinetul Dăncilă ar putea arăta astfel:

Ministerul Educației - Nu va rămâne Liviu Pop, și nici Ecaterina Andronescu nu este sigură. Cel mai probabil, ar fi Cezar Spînu

Ministerul Transporturilor - Inițial se vorbea că ar reveni Răzvan Cuc sau ar fi Sorin Bota. Acum, în căți este Lucian Șova, actualul ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale

Ministerul Finanţelor Publice - Se duc lupte grele între actualul ministru Ionuț Mișa și Eugen Teodorovici

Ministerul Sănătății - Bodog a ieșit din cărți. Propunerea ar fi Sorina Pintea

Ministerul Fondurilor Europene - cele mai mari șanse le are Eugen Orlando Teodorovici

Ministerul Afacerilor Europene - posibil Ana Birchal

Ministerul Tineretului și Sportului - un nume nou, Ioana Bran, după demisia lui Marius Dunca.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Trucul folosit de şoferii români pentru asigurări RCA mai ieftine
x close