Antena 3 CNN Politică Dragnea evită să lămurească problema legii care îl împiedică să fie premier. Declarații uluitoare la Antena 3

Dragnea evită să lămurească problema legii care îl împiedică să fie premier. Declarații uluitoare la Antena 3

Dragnea evită să lămurească problema legii care îl împiedică să fie premier. Declarații uluitoare la Antena 3
24 Noi 2016   •   10:36

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a avut replici dure cu jurnalista Oana Zamfir, la Antena 3, din cauza legii 90/2001, despre care DCNews a scris pentru prima oară și care-l împiedică pe liderul PSD să fie premier.

”Eu nu am spus că nu voi fi prim-ministru, nu am spus nici că voi fi. Așa cum nu am spus că va fi sau că nu va fi prim-ministru altcineva de la noi. Am făcut această precizare pentru a vă ruga să nu mai spuneți că am spus că nu voi fi prim-ministru”, a spus Liviu Dragnea, într-o intervenție telefonică, la Antena 3, în emisiunea ”Subiectiv”. Președintele PSD a spus că dacă partidul nu va câștiga alegerile, își va da demisia.

Iată cum a continuat discuția:

Oana Zamfir: Lucru la care este așteptat răspunsul dvs tranșant, dle Dragnea, este cel legat de legea 90/2001 privind organizarea și componența Guvernului. Aceasta precizează clar că o persoană condamnată penal nu poate fi membru al Guvernului, pe care de consecință, nici prim-ministru. Intenționați să faceți vreun demers în legătură cu această lege? (...) Aveți un răspuns în legătură cu interdicția prevăzută în lege.

Liviu Dragnea: Nu, răspunsul meu este același. Să continuăm să comunicăm cu românii și, după 11 decembrie, să ajungem să avem acest subiect pe masă. Până atunci facem campanie electorală.

Oana Zamfir: Dar nici nu spuneți că legea nu mă lasă să fiu membru al Guvernului, ca atare nu voi fi, nici nu spuneți asta. Ați lăsat de înțeles că veți face ceva cu această lege.

Liviu Dragnea: Doamna Oana Zamfir, eu nu vă pot opri nici pe dvs, nici pe dl Răzvan Dumitrescu să faceți ce analize doriți, dar ceea ce am eu de spus aș vrea să fie transmis așa cum spun eu.

Răzvan Dumitrescu: Veți respecta legea 90/2001?

Liviu Dragnea: PSD respectă toată legislația, domnule Răzvan Dumitrescu.

Oana Zamfir: Atunci nu veți fi membru al Guvernului. De ce vă temeți...

Liviu Dragnea: Doamna Oana Zamfir, să ajungem acolo.

Oana Zamfir: Dle președinte, ce înseamnă să ajungem acolo, sunt două variante. Ajungem acolo, respectați legea sau nu o respectați? Dvs. ați spus că o respectați.

Liviu Dragnea: Eu v-am mai spus o dată cu foarte mult respect că nu e bine să aveți această atitudine de procuror. Lăsați acuzațiile!

Oana Zamfir: Care a fost acuzație pe care v-am adus-o? V-am întrebat.

Liviu Dragnea: Îmi cer scuze că am și îndrăznit să vorbesc în această intervenție. Tot ceea ce fac eu în această campanie, tot ce fac colegii mei are în vedere câștigarea alegerilor de către PSD. Orice afirmație și acțiune de-ale mele sunt în acest registru. Nu o să vă spun nici dvs, nici colegilor din presă, cine va fi propunerea de candidat pentru funcția de prim-ministru după alegerile din 11 decembrie. Pe marginea acestei legi nu vreau să comentez, au fost foarte multe comentarii de constituționalitate, de neconstituționalitate. Eu nu vreau să mă lansez în aceste dezbateri, pentru că cel mai important este să câștigăm alegerile și avem speranțe foarte mari și împreună cu ALDE să facem majoritatea guvernamentală.

Oana Zamfir: În ciuda faptului că încercați să blocați întrebările mele, spunând că sunt de procuror, eu cred că sunt vizibil de ziarist, în momentul în care induceți ideea că e neconstituțional acest articol. Veți ataca la CCR acest articol.

Liviu Dragnea: Eu vă spun că din punctul meu de vedere care poate fi greșit, această întrebare este firect să fie pusă după 11 decembrie.

Oana Zamfir: Nu vreți să spuneți cinstit înainte de alegeri și ne certați pe noi că facem speculații în loc să spuneți, lăsați loc la speculații. Nu sunt procuror, sunt ziarist cu foarte multă experiență pe care sper s-o respectați.

Liviu Dragnea: Eu nu-mi permit să vă cert pe dvs, doamna Oana Zamfir!

Oana Zamfir: Tocmai ați făcut-o, m-ați asociat cu o categorie nu tocmai iubită, de procuror. Dincolo de asta, vă semnalez că dvs sunteți cel care dați loc la speculații. Pentru baza unui partid e demotivant dacă liderul nu poate fi prim-ministru?

Liviu Dragnea: Poate fi demotivant pentru baza partidului, dacă declarația liderului este răstălmăcită într-o emisiune.

Oana Zamfir: Dacă liderul nu face declarații tranșante, vedeți, sunteți în această capcană.

Liviu Dragnea: Eu am spus că îmi doresc să rămân președintele PSD, cu speranța că vom câștiga alegerile. De aici, dvs ați răstălmăcit și ați tras concluzia că `Dragnea recunoaște, face un pas înapoi, nu va fi prim-ministru`. Nu am spus așa ceva.

×
Subiecte în articol: Subiectiv Oana Zamfir Liviu Dragnea
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close