Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban află dacă scapă de controlul judiciar: ”Măsura nu are temei legal consistent”

Ludovic Orban află dacă scapă de controlul judiciar: ”Măsura nu are temei legal consistent”

Ludovic Orban află dacă scapă de controlul judiciar: ”Măsura nu are temei legal consistent”
Sursa foto: Foto: Facebook / Ludovic Orban
de M.Z.    |    19 Apr 2016   •   11:28

UPDATE 11.28Ludovic Orban a spus, marți, că dorește să scape de măsura controlului judiciar, pentru că ”nu este necesară”.

”Nu are temei legal consistent”, a spus liberalul.

Ședința de judecată a fost secretă și scurtă.

----------------------------

Știrea inițială 09.13

Ludovic Orban află marți dacă va scăpa de măsura controlului judiciar impus în cazul său, măsură pe care a contestat-o luni, motivând că nu o consideră utilă.

”Am contestat măsura controlului judiciar. O consider că nu e necesară, am respectat legea”, a spus Orban luni.

Procurorii DNA au anunţat luni că prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, este cercetat sub control judiciar pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, acesta solicitându-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016.

Ludovic Orban şi-a dat demisia din postul de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a decis cercetarea sa sub control judiciar într-un dosar de corupţie.

Acuzațiile DNA

"Din ordonanța de dispunere a controlului judiciar întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni. 

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri", se arată în comunicatul DNA.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban control judiciar
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close