Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, numiri surpriză la Guvern. Nini Săpunaru, fost șef al Vămilor, a fost numit secretar de stat

Ludovic Orban, numiri surpriză la Guvern. Nini Săpunaru, fost șef al Vămilor, a fost numit secretar de stat

Ludovic Orban, numiri surpriză la Guvern. Nini Săpunaru, fost șef al Vămilor, a fost numit secretar de stat
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Dec 2019   •   10:52

Nini Săpunaru a fost numit în funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Totodată, Costel Barbu este noul secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat.

Potrivit unei alte decizii a premierului, Virgil Guran a fost numit consilier de stat pentru ordine publică şi siguranţa cetăţeanului în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Premierul a semnat şi eliberarea din funcţia de director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci a lui Ionuţ Barbu. Mitriţa Hahue, şef Serviciu mărci şi indicaţii geografice, va exercita atribuţiile directorului până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii. 

Cine este Nini Săpunaru

Nini Săpunaru a condus mult timp organizația din Vrancea a PNL și a fost parlamentar în patru legislaturi, dar a devenit cunoscut ca șef al vămilor în perioada 1997 – 1999, în guvernul Victor Ciorbea. A fost perioada în care instituția a fost în centrul unor mari scandaluri de corupție privind contrabanda cu țigări și alcool.

La alegerile din 2016, el nu a mai fost pe listele de candidați ale PNL la Parlament. Potrivit portalului Justiție Curată, lui Săpunaru i s-a reproșat în interiorul partidului relația de prietenie cu baronul PSD Marian Oprișan, dar și contractele de consultanță obținute de firma la care a fost acționar – SC Europroiect – pentru drumurile județene, din subordinea Consiliului Județean Vrancea, condus de același Marian Oprișan.

”Există viață după Parlament!”

După patru legislaturi, în octombrie 2016, Nini Săpunaru anunța că nu va mai candida la alegerile parlamentare.

Sunt membru al Partidului Național Liberal din 1990. Mi-am început cariera politică ca președinte al organizației de tineret, lipind afișe pe străzile Focșaniului. De atunci și până astăzi, am trecut prin toate campanile electorale, toate scrutinele și toate evenimentele care au influențat istoria acestui partid. Am fost, pe rând, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL Vrancea, preşedintele Organizaţiei Municipale Focşani a PNL Vrancea, consilier local în Consiliului Local al Municipiului Focşani, vicepreşedintele, apoi președintele Filialei Vrancea a PNL sau membru în Biroului Politic Central al PNL.

Începând cu anul 2000, vrâncenii m-au ales pentru a-i reprezenta în Camera Deputaților. Am făcut-o cu responsabilitate și cu mândrie. Am inițiat sau am contribuit la legi care să îmbunătățească viața celor care m-au ales și a tuturor locuitorilor României. Am fost reales în 2004, 2008 și 2012. Nu pot decât să le mulțumesc vrâncenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și pe care am simțit-o de fiecare dată când am vorbit cu cei care mi-au acordat votul. În 2013 am devenit președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților.  Dovadă stau Legea supermarketurilor, Legea Viei și Vinului, Legea cooperației sau alte legi pe care le-am inițiat sau discutat în interiorul Comisiei.

În 11 decembrie, se încheie un capitol important al carierei mele politice. Nu mă voi afla pe lista de candidați ai PNL Vrancea la alegerile parlamentare.

Pe de o parte îmi pare rău, deoarece nu îmi voi putea duce la capăt toate proiectele pe care le-am inițiat în Parlamentul României. Pe de altă parte, sunt mulțumit de faptul că PNL Vrancea propune candidați puternici, care vor aduce plusvaloare noului legislativ.

Pe cei care cred că voi părăsi partidul în curând îi asigur că se înșală. Am fost, sunt și voi rămâne liberal, iar liberalismul adevărat în România există doar în cadrul Partidului Național Liberal. Voi face campanie alături de colegii din PNL Vrancea și alături de candidații filialei și vom încerca, împreună, să stopăm pesedizarea județului și să ne asigurăm că punem Vrancea pe drumul dezvoltării, deoarece de prea mult timp acest județ a fost ținut în urmă.

Există viață după Parlament!  Îi asigur pe toți cei care mă cunosc și pe toți cei alături de care am lucrat că voi rămâne același om integru, același liberal vechi și același om care crede în forța Partidului Național Liberal.

Haideți să ne apucăm de treabă, să câștigăm alegerile și să asigurăm guvernarea țării!”, mai spune Săpunaru.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close