Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban critică rivalitatea dintre PNL și USR din unele județe: ”Această poziție va avantaja PSD”

Ludovic Orban critică rivalitatea dintre PNL și USR din unele județe: ”Această poziție va avantaja PSD”

Ludovic Orban a criticat rivalitatea dintre PNL și USR, manifestată în anumite județe ale țării. Liderul PNL consideră greșit modul în care au ales să acționeze câțiva dintre aleșii locali ai USR, după ce s-au înregistrat cazuri de alianțe USR-PSD împotriva PNL.

Ludovic Orban critică rivalitatea dintre PNL și USR din unele județe: ”Această poziție va avantaja PSD”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    28 Mai 2021   •   15:21

În anumite județe ale țării s-au înregistrat cazuri de alianțe USR-PSD împotriva PNL.

Mai mult decât atât, au fost făcute și demersuri USR de schimbare prin referendum asupra unor primari din partea PNL.

Ludovic Orban a criticat această rivalitate dintre membrii coaliției de guvernare, pe care o consideră nefirească.

”E o coaliție foarte interesantă, care necesită extrem de mult dialog și foarte multă căutare a unor puncte comune. Nu mi se pare normal ca un partener de coaliție să inițieze un demers împotriva unui primar care aparține unui partid partener din coaliția de guvernare.

Eu m-am abținut să spun lucruri critice despre reprezentanții în administrația locală din partea formațiunilor care formează coaliția. Cred că așa este de bun simt și din partea partenenerilor noștri”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferință de presă susținută, vineri, la Brașov.

Orban: Eu încerc în coaliție să îmbunătățim relațiile

”Este adevărat că avem în câteva localități din județe o atitudine nu foarte prietenoasă din partea partenerilor de guvernare. Eu încerc în coaliție să îmbunătățim relațiile, să încercăm să devenim parteneri cu adevărat, în adevăratul sens al cuvântului, atât la nivel național cât și la nivel județean și local.

Sigur, PNL are aproape 1.300 de primari și unii dintre colegii noștri care se găsesc în opoziție probabil încearcă să-și pregătească terenul pentru viitoarele alegeri locale.

Dar calea aleasă de a considera că PNL este adversar, nu PSD, este o cale greșită, pentru că această poziție nu va face altceva decât să avantajeze PSD, pe nimeni altcineva”, a mai spus Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: ludovic oban PNL USR
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close