Antena 3 CNN Politică MAE: România susţine depăşirea urgentă a situaţiei actuale de criză din Siria

MAE: România susţine depăşirea urgentă a situaţiei actuale de criză din Siria

MAE: România susţine depăşirea urgentă a situaţiei actuale de criză din Siria
Sursa foto: Foto: INTACT Images
25 Feb 2012   •   13:43
România susţine depăşirea urgentă a situaţiei actuale de criză din Siria, prin încetarea violenţelor dar şi prin creearea premiselor consolidării unui sistem politic cuprinzător şi larg reprezentativ, care să integreze toate segmentele societăţii siriene, conform MAE.

Ministerul informează că poziţia a fost transmisă de secretarul de stat Bogdan Aurescu, care a condus delegaţia ministerului, vineri, la o conferinţă internaţională intitulată „Prietenii poporului sirian”, la Tunis.

Conferinta a fost un bun prile pentru continuarea la nivel internaţional a procesului de identificare de soluţii pentru situaţia din Siria.

Aurescu a arătat că „România susţine depăşirea urgentă a situaţiei actuale de criză, prin încetarea imediată a violenţelor, un răspuns concertat şi eficient pentru remedierea situaţiei umanitare preocupante care afectează populaţia siriană, precum şi prin crearea premiselor consolidării unui sistem politic cuprinzător şi larg reprezentativ care să integreze toate segmentele societăţii siriene”.



×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close