Marcel Ciolacu, atac la Ludovic Orban: 'Să spună care a fost urgența în cazul fraților Micula'

07 Mar 2020   •   20:51
Marcel Ciolacu, atac la Ludovic Orban: 'Să spună care a fost urgența în cazul fraților Micula'

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat, astăzi, de ce s-a plătit suma de bani către frații Micula atât de repede, social-democratul afirmând că cel care trebuie să răspundă este Ludovic Orban.

"Fondul de rezervă al primului ministru a fost devalizat după 3 zile de guvernare Orban cu această plată. De ce a fost urgentă pentru România această plată, cred că cel mai îndreptățit să spună este domnul Orban", a spus Ciolacu.

De altfel, social-democrații au transmis, sâmbătă, că prin plata a 400 de milioane de euro către frații Micula, Guvernul liberal a crescut artificial deficitul bugetar, lucru care a periclitat stabilitatea României.

„PSD a avut #dreptate! Prin plata a 400 milioane euro către frații Micula, Guvernul PNL a mărit artificial #deficitul bugetar, punând în pericol stabilitatea țării. La nici trei luni, într-o altă speță, Tribunalul internaţional de arbitraj de la Washington a respins pretenţiile fraţilor Ioan şi Viorel Micula contra României. Mai mult Tribunalul a obligat reclamanţii să #ramburseze României 75% din cheltuilelile de judecată”, arată o postare de sâmbătă pe pagina de Facebook a PSD.

Florin Cîțu, desemnat premier, a afirmat că Liviu Dragnea, Marcel Ciolacu și PSD au pierdut primul proces cu frații Micula, în timp ce PNL a demonstrat că se poate și a câștigat cel de-al doilea proces.

„Când nu furi, se poate! Dragnea, Ciolacu și PSD au pierdut primul din cele doua procese cu frații Micula. De ce nu ne spune PSD cum a reușit performanța să piardă acest proces? Sigur știe Ciolacu. Ieri PNL a demonstrat că se poate și am câștigat al doilea proces intentat României de frații Micula. Daca nu ai interese personale se poate să câștigi și pentru Romania”, a scris Florin Cîțu, sâmbătă, pe Facebook.

Senatorul PNL a adăugat că liberalii au salvat 2, 4 milioane de euro, în timp ce „gașca” Dragnea-Ciolacu-PSD a pierdut 900 milioane lei.

„Am salvat 2,4 miliarde de euro în timp ce gașca Dragnea-Ciolacu-PSD au pierdut 900 milioane de lei. Am reușit pentru că suntem mult mai buni și mai cinstiți. V-am spus că facem lucruri fantastice pentru țară. Nu ne oprim aici”, a conchis Cîțu.

Tribunalul internaţional de arbitraj de la Washington a respins pretenţiile de nouă miliarde de lei ale fraţilor Ioan şi Viorel Micula contra României. Anunţul a fost făcut de consorţiul firmelor de avocatură care a reprezentat România în procesul privind impozitarea băuturilor spirtoase.

La finalul anului trecut, Guvernul condus de Ludovic Orban a alocat peste 900 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru plata titlului executoriu emis în baza deciziei Curţii de Arbitraj Internaţională către fraţii Micula, pentru a rezolva situaţia Romatsa.

Conturile Romatsa au fost poprite în contextul în care fraţii Ioan şi Viorel Micula au câştigat un proces împotriva statului român. Datoria este de aproape 400 de milioane de euro.

(sursa: Mediafax)

Parteneri
x close