Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Este o ipocrizie cinică şi dezgustătoare să sperii oamenii, doar pentru a câştiga voturi. Vaccinarea nu va fi obligatorie"

Marcel Ciolacu: "Este o ipocrizie cinică şi dezgustătoare să sperii oamenii, doar pentru a câştiga voturi. Vaccinarea nu va fi obligatorie"

Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri prima reacție după protestul antivacciniștilor și a spus că este "dezgustător să minți și să sperii oamenii pentru a obține voturi".

Marcel Ciolacu: "Este o ipocrizie cinică şi dezgustătoare să sperii oamenii, doar pentru a câştiga voturi. Vaccinarea nu va fi obligatorie"
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    18 Aug 2023   •   10:21

El a lăudat ieșirea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care a explicat ce conține strategia națională de vaccinare aflată în dezbatere.

"Cred că este o ipocrizie cinică, aș spune dezgustătoare, să minți și să sperii oamenii doar pentru a obține voturi

Vaccinarea în România nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie", a clarificat, vineri, premierul Marcel Ciolacu, după protestele antivacciniștilor, de joi.

Ciolacu a precizat că înțelege reținerile românilor după pandemia COVID, însă în strategia națională de vaccinare se vorbește despre niște vaccinuri pe care le-au făcut și le fac toți în România: părinți, bunici, de zeci de ani.

"Sunt vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave. Strategia națională de vaccinare pusă în dezbatere de Ministerul Sănătății este despre informare corectă și obligația statului român este ca toți românii să aibă acces echitabil la vaccin, mai ales cei aflați în grupurile vulnerabile. Atât și nimic mai mult", a precizat Marcel Ciolacu.

Premierul a repetat că "nimeni nu va fi vaccinat forțat" și i-a mulțumit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, pentru că a ieșit să explice să detalieze programul național de vaccinare.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close