Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: România corporativă să plătească ce se cuvine, aşa cum fac firmele româneşti

Marcel Ciolacu: România corporativă să plătească ce se cuvine, aşa cum fac firmele româneşti

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, la o dezbatere organizată cu ocazia Zilei Europei, că România corporativă trebuie să înceapă să plătească ce se cuvine, "așa cum o fac firmele românești, așa cum fiecare român își plătește taxele și impozitele care se cuvin".

Marcel Ciolacu: România corporativă să plătească ce se cuvine, aşa cum fac firmele româneşti
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    09 Mai 2021   •   19:06

Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că, în pandemie, decalajele dintre țările europene au ieșit la suprafață și că PNRR este o șansă istorică pentru ca România să „treacă la nivelul următor”.

"Cu toții am văzut cum această pandemie a adus la suprafață adevărul. S-au văzut pentru prima oară toate decalajele de dezvoltare dintre statele membre, de la serviciile publice, digitalizare, sistemele de educație și sănătate, la problemele de mediu sau la condițiile de muncă.

De aceea, PNRR este atât de important și nu trebuie să-l ratăm. Politicienii de dreapta trebuie să înțeleagă că este șansa istorică a României de a trece la nivelul următor. Nu avem dreptul să ratăm această oportunitate, așa cum am ratat intrarea în Schengen sau cum s-a renunțat total la orice orizont de timp pentru adoptarea monedei unice", a spus Marcel Ciolacu la evenimentul "Ziua Europei – Un proiect european pentru România", desfășurat astăzi la Palatul Snagov.

Președintele PSD a spus că trebuie să ne gândim serios la impozitarea echitabilă a capitalului.

Mesajul președintelui PSD de Ziua Europei: Orgoliile politice trebuie să înceteze

"Este just ca și România corporativă să înceapă să plătească ce se cuvine, așa cum o fac firmele românești, așa cum fiecare român își plătește taxele și impozitele care se cuvin, cred că și dumneavoastră, antreprenorii români, sunteți de acord că marile companii plătesc foarte puțin. Acest lucru nu este corect", a mai spus liderul PSD.

Acesta a militat și pentru "dreptul la deconectare" al românilor, notează Mediafax.

"Cred că avem nevoie să fim alături de toți cei care muncesc din greu, uneori cu mult peste ceea ce este legal, fără concedii și fără viață personală. Dreptul cetățenilor români la deconectare trebuie să devină realitate, pentru că așa începe să se întâmple peste tot în Europa", a declarat Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close