Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre variantele de prim-ministru: "O variantă este prin rotaţie, preşedinţii celor două partide"

Marcel Ciolacu, despre variantele de prim-ministru: "O variantă este prin rotaţie, preşedinţii celor două partide"

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că una dintre variantele cu care PNL și PSD se vor duce la Palatul Cotroceni, în privința premierului, este aceea ca acesta să fie dat, prin rotație, de cele două partide.

Marcel Ciolacu, despre variantele de prim-ministru: "O variantă este prin rotaţie, preşedinţii celor două partide"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Alin Tarnovschi    |    14 Noi 2021   •   17:38

"Urmează să mergem la președintele României cu două variante și să stabilim care să fie. Președintele României este îndreptățit prin Constituție să desemneze premierul", a spus astăzi Marcel Ciolacu, la finalul negocierilor cu PNL.

Acesta a precizat că una dinte variante este cea 'prin rotație': "Este varianta prima, prin rotație, președinții celor două partide, vom vedea și varianta agreată de președinte".

Întrebat dacă cea de-a doua variantă ar presupune stabilirea din start a unui premier din partea unuia dintre cele două partide, Ciolacu a răspuns: "Este posibil, vom avea această discuție".

Și președintele PNL Florin Cîțu a spus astăzi, la finalul negocierilor cu PSD, că în ceea ce privește postul de premier se va merge la președintele Klaus Iohannis cu mai multe variante.

"În ceea ce privește premierul, am discutat, vom merge la președinte cu câteva variante", a declarat Floin Cîțu.

Marcel Ciolacu: "Vor fi mai multe majorări de la 1 ianuarie!"

Acesta a fost întrebat care sunt aceste variante, dar a spus că "va fi întâi o discuție și apoi vom veni și public cu ele", notează Mediafax.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close