Antena 3 CNN Politică Marian Mina (PSD): În ultimii 17 ani, firma lui Clotilde Armand a luat de la statul român 45 de milioane euro

Marian Mina (PSD): În ultimii 17 ani, firma lui Clotilde Armand a luat de la statul român 45 de milioane euro

Deputatul PSD Marian Mina susţine că firma condusă de primarul sectorul 1, Clotilde Armand, a încasat până la alegeri peste 7,7 milioane de euro de la CNAIR, iar în total, în ultimii 17 ani, a luat nu mai puţin de 45 de milioane de euro.

Marian Mina (PSD): În ultimii 17 ani, firma lui Clotilde Armand a luat de la statul român 45 de milioane euro
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    26 Apr 2021   •   15:18

Social-democratul arată că, în Raportul de Activitate al Corpului de Control al Guvernului, firma Egis Internațional a fost prinsă "cu mâna adânc înfiptă în banii statului", iar dosarul a fost acum înaintat Parchetului. 

"38 de milioane de lei, peste 7,7 milioane de euro este suma pe care firma condusă de Clotilde Armand, până la alegerile fraudate de la Sectorul 1, a încasat-o degeaba de la #CNAIR. În total suma este mult mai mare. Din 2004 și până acum, Egis Internațional a încasat de la statul român aproximativ 45 de milioane de euro. 

Marian Mina: Din 2004 și până acum, firma condusă de Clotilde Armand a încasat de la statul român 45 de mil euro

Mă limitez la umila sumă de 7,7 milioane de euro pentru că ea a fost încasată după ce Corpul de Control al guvernului de dreapta a aflat că aceşti corporatiști iluminați de la firma lui Clotilde Armand facturează fraudulos și sug bugetul statului român ca o căpușă înfometată. 

În Raportul de Activitate al Corpului de Control al Guvernului, firma Egis Internațional a fost prinsă cu mâna adânc înfiptă în banii statului. Oamenii guvernului Orban, aliați ai lui Clotilde Armand, nu au putut să ignore faptul că rapoartele pentru care francezii încasau câte un milion de lei în fiecare lună erau copiate ca o teză de doctorat de la Academia de Poliție. 

"Din documentele justificative prezentate de Egis și aprobate pentru plată de către CNAIR, reiese că o parte din personalul Egis a desfășurat activități în mod neîntrerupt (fără zile libere, sărbători legale, perioade de repaus și fără respectarea timpului de muncă și de odihnă impus de Legea nr. 53/2003 – Codul muncii), fiind remunerați, în mod corespunzător de către Egis, respectiv de către CNAIR", se arată în Raportul Corpului de Control semnat de Daniel Dragoș Tănăsoiu. 

Altfel spus, dacă angajații Egis ar fi lucrat numai pentru acest contract ar fi trebuit să lucreze 24 de ore din 24 fără concediu și fără week-end. Tradus plastic, nu aveau nici măcar angajați care să factureze plagiatele. 

Mina: Dosarul înaintat la Parchet, există elemente care arată că oamenii lui Clotilde ar fi comis infracțiuni

Tot acolo se mai spune că dosarul a fost înaintat la Parchet, pentru că există elemente care arată că oamenii lui Clotilde ar fi comis infracțiuni. 

Intrat în alianță cu PNL, USR a reușit să ignore dosarul de la parchet și a continuat plata facturilor către firma reprezentată până la alegeri de colega lor Clotilde Armand. Banii au curs spre Egis fără oprire. 

Probabil că acum și USR și PLUS și-au schimbat un pic viziunea față de legile justiției și consideră că niște amnistii ar fi binevenite în aceste vremuri tulburi", a scris deputatul PSD Marian Mina, luni, pe pagina de Facebook.

38 de milioane de lei, peste 7,7 milioane de euro este suma pe care firma condusă de Clotilde Armand, până la alegerile...

Publicată de Marian Mina pe Duminică, 25 aprilie 2021

×
Subiecte în articol: Marian Mina Clotilde Armand
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close