Antena 3 CNN Politică Marian Sârbu nu s-a lăsat convins de Ponta. Părăseşte PSD pentru "prietenul" Oprea şi independenţi

Marian Sârbu nu s-a lăsat convins de Ponta. Părăseşte PSD pentru "prietenul" Oprea şi independenţi

Marian Sârbu nu s-a lăsat convins de Ponta. Părăseşte PSD pentru "prietenul" Oprea şi independenţi
Sursa foto: Marian Sârbu
26 Feb 2010   •   10:11

Marian Sârbu s-a decis: pleacă "cu toate regretele" din PSD după 16 ani de activitate. Fostul ministru al Muncii, social-democratul Marian Sârbu a purtat în această dimineaţă o discuţie cu liderul PSD, Victor Ponta, la sediul central al PSD, într-o ultimă încercare de convingere a acestuia să nu facă pasul spre grupul parlamentarilor independenţi condus de Gabriel Oprea. Surse social-democrate susţin însă că dezertarea lui Marian Sârbu eera deja dată ca certă de unii colegi de partid, care sunt mai curând îngrijoraţi că gestul acestuia ar putea provoca noi hemoragii în rândurile parlamentarilor PSD. Potrivit surselor citate, se aşteaptă ca alţi 7-8 parlamentari PSD să imite comportamentul lui Sârbu în zilele următoare dacă fostul ministru nu se va lăsa convins de Ponta şi nu va rămâne în partid.

Sârbu a explicat că principala sa nemulţumire este legată de situaţia "destul de suspicioasă" din partid, menţionând că nu poate avea eficienţă în domeniul social, pe care îl coordonează de 16 ani în PSD, în condiţiile în care unii dintre colegi îi cer să fie împotriva propriilor convingeri.

?I-am arătat nemulţumirile legate de promovarea unor legi care s-au situat uneori în contradicţie cu linia partidului. Sunt şi anumite elemente de linie strategică cu care nu sunt de acord, dar principala mea nemulţumire este legată de starea destul de suspicioasă în care nu pot să lucrez. Nu pot avea eficienţă de domeniul social de care mă ocup de16 ani în condiţiile în care proprii mei colegi îmi cer să fiu împotriva propriilor mele idei? a afirmat Sârbu.



Întrebat dacă se va alătura grupului independenţilor şi formaţiunii care ar urma să fie înfiinţată de aceştia, Marian Sârbu a răspuns că "într-o proporţie importantă din cadrul deciziei este foarte posibil aşa ceva". Ulterior, el a revenit cu o declaraţie scrisă în care arată că se va alătura grupului parlamentarilor independenţi coordonat de Gabriel Oprea, exprimându-şi speranţa că acest grup va reprezenta nucleul unei viitoare construcţii politice.

El mai precizează că este prieten cu Gabriel Oprea de multă vreme. "Sunt prieten cu ministrul Gabriel Oprea de multă vreme şi îmi manifest speranţa că acest grup în care se regăsesc şi foşti colegi de la PSD va reprezenta nucleul unei viitoare construcţii politice care să reprezintă stânga politică adevărată şi interesul naţional totodată", mai spune Sârbu.

Deputatul a respins ideea unei negocieri a unui portofoliu de ministru al Muncii în noul guvern Boc, deşi a recunoscut că în luna decembrie a fost nemulţumit de decizia partidului care nu i-a permis să accepte oferta preşedintelui Traian Băsescu de preluare a unei astfel de funcţii.

?Vulgarizarea dezbaterii de principii şi transformarea ei într-o dezbatere pe funcţii mi se pare de-a dreptul neconcludentă şi lipsită de substrat. Nu am avut cu nimeni astfel de discuţii. Este realmente frivol să vorbeşti de înlocuirea unor miniştri sau chiar de moţiuni simple sau de cenzură la doar două luni de la formarea guvernului. Inclusiv acest lucru m-a deranjat în partid. Este un guvern care îşi duce crucea? a mai spus Sârbu.

El a mai precizat că a avut cu Ponta o discuţie de principii şi că nu a fost vorba despre negocieri de funcţii. El a adăugat că Victor Ponta a părut că îi înţelege poziţia, menţionând că acesta nu are nevoie să facă promisiuni individuale.

În aceste condiţii, invitaţia lui Ponta la discuţii nu ar putea avea decât un singur efect: cel de imagine. Noul lider PSD că face tot posibilul pentru a-şi păstra oamenii în partid şi că nu el este vinovat de aceste plecări. Cu doar o zi în urmă, Ponta i-a sugerat din teritoriu lui Sârbu că cine va fi alături de conducerea PSD în următorii doi ani va fi alături şi atunci când social-democraţii vor câştiga alegerile.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close