Antena 3 CNN Politică Marian Vanghelie: Dorin Cocoş a încercat să plătească oameni să nu mă susţină

Marian Vanghelie: Dorin Cocoş a încercat să plătească oameni să nu mă susţină

Marian Vanghelie: Dorin Cocoş a încercat să plătească oameni să nu mă susţină
20 Mar 2008   •   17:07

PSD şi-a desemnat candidatul la Primăria Capitalei, în persoana primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie. În emisiunea La Ordinea Zilei, Vanghelie l-a acuzat pe omul de afaceri Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, că ar fi încercat să plătească oameni din organizaţie pentru a nu-i acorda susţinerea la primăria Capitalei. Mai mult, Cocoş ar fi vrut să-l plaseze în locul său pe Victor Ponta. „Foarte mulţi oameni ar pune bani, doar să nu fiu nominalizat”, a continuat Vanghelie.

Întrebat prin ce şi-a convins colegii de partid să-l propulseze în bătălia pentru primăria Capitalei, social-democratul a declarat că are alături de el o seamă de intelectuali pe care i-a cucerit „prin argumente şi prin calităţile de manager, de organizator şi de lider”. „În momentul de faţă, organizaţia i-a acordat susţinerea lui Marian Vanghelie pentru că el are curajul să spună cu nu mai vrem să pună mâna pe Bucureşti oameni precum Costel Bobic, Costică Constanda, Adrian Petrache, Puiu Popovici sau Dorin Cocoş”.

În ceea ce-l priveşte pe Sorin Oprescu, Vanghelie l-a caracterizat ca pe un politician „dintr-o altă generaţie, care vede lucrurile cu totul altfel decât mine”. „Este un om deosebit, un intelectual”, de al cărui sprijin primarul sectorului 5 nu se îndoieşte. Nu îl consideră aşadar un contracandidat, aşa cum nu îl vede în această poziţie nici pe Silviu Prigoană.

O bătălie pentru primărie se va da numai atunci când PSD-ul va avea de luptat împotriva unor oameni ca Liviu Negoiţă, Vasile Blaga, Cozmin Guşă sau Ludovic Orban. „Ei sunt oameni politici puternici, care au demonstrat ce pot până acum”, susţine Vanghelie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close