x close

Marko Bela: Impasul politic poate fi depăşit printr-o interpretare corectă a Constituţiei

16 Oct 2009   •   12:38
Marko Bela: Impasul politic poate fi depăşit printr-o interpretare corectă a Constituţiei Marko Bela

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat vineri că impasul politic prin care trece în aceste zile România ar putea fi depăşit printr-o interpretare corectă a Constituţiei. El este de părere că, deşi aceasta conţine şi unele prevederi ambigue, din acest punct de vedere articolele sunt clare şi fără echivoc: este necesară formarea unei majorităţi parlamentare care să susţină un nou guvern. El a amintit că această majoritate este deja constituită şi a reiterat susţinerea UDMR pentru Klaus Iohannis, numele propus de majoritatea parlamentară pentru funcţia de premier.

Marko Bela susţine că, în contextul apropiatelor alegeri prezidenţiale, o soluţie politică nu este posibilă, pentru că nici unul din partide nu este dispus să renunţe la avantajul transmiterii unui mesaj propriu. În această situaţie, UDMR susţine formarea unui Guvern de uniune naţională.

Marko Bela a mai anunţat vineri şi lansarea oficială a candidatului UDMR la alegerile prezidenţiale, Kelemen Hunor. De altfel, Bela consideră că alegerile prezidenţiale şi campania electorală premergătoare ar trebui să constituie o prioritate pentru toate partidele politice în această perioadă.

Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

UDMR Klaus Iohannis
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati