Antena 3 CNN Politică Marko către Boc: Propunerea Iohannis premier nu contravine ideii de guvern de uniune naţională

Marko către Boc: Propunerea Iohannis premier nu contravine ideii de guvern de uniune naţională

Marko către Boc: Propunerea Iohannis premier nu contravine ideii de guvern de uniune naţională
Sursa foto: Marko Bela
16 Oct 2009   •   12:53

Consultările lui Lucian Croitoru cu liderul UDMR, Marko Bela pe tema constituirii guvernului nu au dus vineri la nici un rezultat. Marko a susţinut, după întâlnire, că Uniunea îşi menţine susţinerea pentru Klass Iohannis ca premier independent, singura concesie privind ideea instalării acestuia în fruntea unui guvern de uniune naţională. Liderul UDMR a explicat că nici un partid politic care angrenat un candidat în cursa prezidenţială nu va fi dispus să parafeze o alianţă sau coaliţie pentru o guvernare de uniune naţională care ar putea afecta şansele electorale ale acestuia.
Marko a arătat că a discutat, la Palatul Victoria, cu liderul PDL, Emil Boc şi că i-a cerut acestuia să-şi revizuiască poziţia, subliniind că ideea susţinerii lui Klaus Iohannis pentru funcţia de premier nu exclude realizarea unui Guvern de uniune naţională.

Liderul UDMR a ţinut să atragă atenţia că Iohannis este în continuare susţinut de Uniune, o poziţie care, potrivit lui Marko, nu intră în contradicţie cu ideea de Guvern de uniune naţională.

"UDMR susţine că propunerea Johannis este foarte bună. Pentru UDMR, ca şi pentru celelalte minorităţi, această propunere are şi o valoare simbolică, Klaus Johannis fiind un reprezentant al minorităţilor. Dacă domnul preşedinte ar accepta şi cred că nu sunt închise toate canalele de negociere, am fi dat un mesaj foarte bun atât pentru interior, cât şi pentru exterior şi am fi dat dovadă de o schimbare de mentalitate pentru întreaga ţară care ar fi avut un impact important pt întreaga ţară", a spus Marko Bela.

În opinia preşedintelui Uniunii, Iohannis ar fi un premier foarte potrivit în această perioadă, în care partidele, date fiind alegerile prezidenţiale, sunt în competiţie, şi nu vor renunţa la poziţiile lor şi nici nu vor risca alterarea mesajului electoral al propiilor candidaţi.
?Toate formaţiunile politice sunt competitori în această campanie şi nici unul nu va renunţa la varianta renunţării la un mesaj propriu pentru alegerile prezidenţiale, nici unul nu e dispus la alianţe politice. În astfel de condiţii, plus criza economică, cea mai nimerită propunere este un independent care este capabil să conducă un guvern anticriză într-o astfel de perioadă. Deci nu sunt posibile alianţe politice. Nici UDMR nu şi-a asumat o coaliţie politică sau o alianţă politică cu partidele care susţin acelaşi candidat? a subliniat Marko.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close