Antena 3 CNN Politică Marko critică miniştrii PDL: Colegii din Guvern nu sunt dispuşi să acţioneze repede şi ferm pentru a reduce aparatul şi cheltuielile

Marko critică miniştrii PDL: Colegii din Guvern nu sunt dispuşi să acţioneze repede şi ferm pentru a reduce aparatul şi cheltuielile

Marko critică miniştrii PDL: Colegii din Guvern nu sunt dispuşi să acţioneze repede şi ferm pentru a reduce aparatul şi cheltuielile
22 Iun 2010   •   16:05

Vicepremierul Marko Bela şi-a criticat marţi, colegii de guvern care tergiversează aplicarea măsurilor de reducere a cheltuielilor şi de restructurare a propriului personal, el avertizând că Uniunea nu este dispusă să accepte sacrificii suplimentare pentru cei săraci faţă de măsurile de austeritate deja adoptate. Fără a da nume, el a sugerat miniştrilor PDL să nu mai piardă vremea cu justificări pentru a-şi explica pasivitatea în domeniu şi să treacă la fapte.

"Trebuie să vă spun că va depinde de fermitatea coaliţiei şi de fermitatea partidelor care formează coaliţia, fiindcă eu am văzut foarte bine că nici proprii mei colegi - nu mă refer la UDMR, mă refer la Guvern - colegii din Guvern nu sunt dispuşi să acţioneze foarte repede şi foarte ferm şi pentru mine este o experienţă destul de negativă, că foarte mulţi dintre ei încearcă să explice de ce nu pot reduce aparatul, de ce nu pot reduce cheltuielile, de ce nu e posibilă descentralizarea, de ce nu e posibilă desfiinţarea sau comasarea unor instituţii. Noi nu dorim să fim parteneri în astfel de tergiversări sau amânări. Ori facem acum, în perioada imediat următoare, ori nu va merge. Noi nu suntem de acord să se amâne, să se tergiverseze ceva din ceea ce e absolut necesar şi raţional ", a afirmat Marko.

El a reamintit că există o structură extrem de birocratică la nivel central şi la nivelul deconcentratelor, care trebuie reformată.

"Trebuie să facem acest lucru urgent şi depinde de fermitatea partidelor care formează coaliţia", a ţinut să sublinieze liderul UDMR, care a adăugat că unii colegi din Guvern nu sunt dispuşi să acţioneze foarte repede şi foarte ferm.

Liderul UDMR a mai precizat că sâmbătă, la Târgu Mureş, va avea loc Consiliul Reprezentanţilor UDMR, care va pregăti congresul din 2011, în care va fi adoptat un pachet de propuneri de stimulare a economiei pe care îl vor discuta în viitorul apropiat cu partenerii de coaliţie.

El a reiterat caracterul temporar al programului de austeritate, care trebuie să se încheie la 30 decembrie, însoţit în paralel de reducerea şi reforma instituţiilor statului şi de stimularea economiei cu scopul relansării ei. Printre măsurile de stimulare a economiei, preşedintele Uniunii a amintit creditarea IMM-urilor şi desfiinţarea impozitului minim şi înlocuirea cu impozitul forfetar pentru anumite domenii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close