Antena 3 CNN Politică Ministerul Agriculturii va acorda o subvenţie de 2.000 de euro celor care cultivă legume în sere și solarii

Ministerul Agriculturii va acorda o subvenţie de 2.000 de euro celor care cultivă legume în sere și solarii

Veşti bune pentru legumicultori! Ministerul Agriculturii vrea să acorde o subvenţie de 2.000 de euro celor care cultivă ardei, castraveţi, roşii, varză albă şi vinete în sere şi solarii. Practic, programul Tomata a fost extins şi la alte legume, iar cuantumul ajutorului a fost redus.

Ministerul Agriculturii va acorda o subvenţie de 2.000 de euro celor care cultivă legume în sere și solarii
de Mia Lungu    |    23 Mar 2021   •   19:29

Anul acesta bugetul bugetul alocat pentru acest tip de ajutor este 150 de milioane de euro. Dacă cererea va fi însă mai mare decât bugetul alocat, atunci subvenţia ar urma să scadă, pentru că banii se împart la numărul total de beneficiari eligibili.

"Programul Tomata care s-a derulat pe 4 ani nu va mai continua așa. A fost fraudat destul de grosolan.", a declarat Adrian Oros, ministrul Agriculturii.

Foarte mulți legumicultori au cerut că programul să fie extins la legume în spații protejate, nu doar la o legumă, astfel încât legumicultorii să aibă posibilitatea să cultive legumele care sunt cerute pe piață.

Acum proiectul de HG e în curs de defintivare, în consultare cu mediul asociativ din legumicultură. Se acordă pentru mai multe legume ardei, castraveți, tomate, varză albă roșie și vinete. Se alocă maxim 2.000 de euro de euro per 1.000 mp, beneficiar pe an. 

Avem un plafon de 150 de milioane de lei. Dacă valoarea e depășită, cuantumul se reduce proporțional. Schema se va derula prin APIA că să fie mai ușor verificabilă."

×
Parteneri
Horoscop 30 septembrie 2023. Taurii sunt atenți la detalii
x close