Antena 3 CNN Politică Ministrul Educaţiei l-a demis pe inspectorul general al ISMB, după incidentul cu elevul care s-a aruncat de la etajul unei școli din Capitală

Ministrul Educaţiei l-a demis pe inspectorul general al ISMB, după incidentul cu elevul care s-a aruncat de la etajul unei școli din Capitală

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, l-a demis pe inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş. Decizia vine după ce Pușcaș a declarat că incidentul cu elevul care s-a aruncat de la etaj a fost „o joacă obișnuită”

Ministrul Educaţiei l-a demis pe inspectorul general al ISMB, după incidentul cu elevul care s-a aruncat de la etajul unei școli din Capitală
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    04 Iun 2021   •   15:29

”O joacă obişnuită. Ce sa va zic...a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev. Pur si simplu a fugit şi a sarit pe geam. Șocant”, a spus inspectorul general ISMB după ce un elev de clasa a șasea a sărit de la etajul unu al școlii unde învăța, potrivit Observator News.

Cîmpeanu a explicat că a luat decizia deoarece "Ministerul Educaţiei nu poate tolera abordări superficiale în astfel de situaţii, care sunt cu adevărat dramatice”.

Cîmpeanu: "O astfel de abordare, precum cea de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, nu poate fi tolerată"

”Este o perioadă în care este nevoie mai mult decât oricând de înţelegere şi empatie din partea cadrelor didactice şi a factorilor responsabili. O astfel de abordare, precum ce a de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, din păcate, nu poate fi tolerată. Dovedeşte că cel care a făcut o astfel de afirmaţie nu poate proba nici empatie, nici înţelegere. Pe cale de consecinţă, eliberarea din funcţie este o măsură care se impune într-o astfel de situaţie", a declarat ministrul la Antena 1.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a semnat un ordin prin care l-a demis pe Catalin Canciu, inspectorul școlar general din Brăila.

Inspectorul școlar general din Brăila și membru PNL, Cătălin Canciu, rămâne fără această funcție din 7 iunie, când îi încetează numirea prin detașare, în urma unui ordin semnat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, scrie DeBraila.ro

Publicația scrie că ministrul Cîmpeanu a semnat ordinul prin care l-a demis pe Canciu în condițiile în care acesta din urmă “este consilier municipal și președinte al Organizației Municipale PNL, aflându-se în tabăra care îl susține la președinția partidului pe Ludovic Orban”.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close