Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: Am câştigat nişte prieteni în această competiţie (VIDEO)

Mircea Geoană: Am câştigat nişte prieteni în această competiţie (VIDEO)

Mircea Geoană: Am câştigat nişte prieteni în această competiţie (VIDEO)
04 Dec 2009   •   21:03

Mircea Geoană susţine că scenariul cu Traian Băsescu pe termen scurt şi lung este "un dezastru de natură catastrofică pentru statul român". Cu toate acestea, liderul PSD spune că, în cazul în care va ajunge preşedinte, îl va respecta pe contracandidatul său ca pe un fost şef de stat. În plus, Geoană susţine că, în această competiţie, a câştigat prieteni.

Mircea Geoană a făcut acest afirmaţii în cadrul ediţiei de vineri a emisiunii Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea, unde a fost invitat alături de Victor Ciutacu şi Radu Tudor.

"Domnul Băsescu a avut şansa să lucreze cu Guverne şi cu Parlamente succesive şi le-a făcut ţăndări pe toate. Va face ţăndări tot ce-i stă în cale şi după 6 decembrie. Ce urmează dacă - Doamne fereşte! - iese Băsescu? Urmează în mod obligatoriu alegeri anticipate, pentru că nu-i va fi suficient să mai ciugulească doi-trei trădători de la un partid sau de la altul. Va dori să fructifice acest moment", a declarat Mircea Geoană.

Liderul PSD le-a vorbit alegătorilor despre programul pe care îl susţine şi pe care îl va pune în aplicare odată ajuns la Cotroceni.

"Pe 6 decembrie, trebuie să dăm şansa unei formule care există, o majoritate corectă, trei lideri dintr-o altă generaţie, oameni care cred în valori de democraţie occidentală", a declarat Mircea Geoană, precizând, însă, că nu promite că va face "miracole peste noapte".

"Vă dau cuvântul meu de om că voi asigura stabilitate politică, program de guvernare coerent şi întorsul la problemele cu adevărat importante", a mai spus Geoană.

Cât priveşte acordul semnat cu Crin Antonescu şi cu Klaus Iohannis, Mircea Geoană susţine că are "o senzaţie de încredere şi de echipă", cum n-a avut "de multă vreme".

"Pot să spun că se naşte un triunghi de forţă la vârful politicii româneşti (...) Este de bun augur pentru un alt mod de a face politică în această ţară", a declarat liderul PSD, adăugând că "am câştigat nişte prieteni în această competiţie şi le sunt dator pentru modul ireproşabil cum s-au comportat".




Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro


×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close