Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: Blaga are o anumită prejudecată faţă de "miticii" din Bucureşti

Mircea Geoană: Blaga are o anumită prejudecată faţă de "miticii" din Bucureşti

Mircea Geoană: Blaga are o anumită prejudecată faţă de "miticii" din Bucureşti
10 Apr 2008   •   20:09

Noapte grea pentru PSD. Membrii partidului se vor "frământa" pentru a decide numele celui care va reprezenta partidul în lupta pentru primăria Capitalei. Mircea Geoană, preşedintele social-democraţilor, spune Sorin Oprescu nu renunţă la ideea de a candida la Capitală, doar că aşteaptă decizia partidului.

Geoană e de părere că va exista un tur doi al alegerilor locale din iunie, în care lupta se va da între candidatul PSD şi Vasile Blaga, membrul PD-L desemnat să candideze la Capitală. "Dacă va rezista", îşi exprimă presedintele PSD suspiciunile. Liderul social-democraţilor spune că s-ar bucura dacă în turul doi nu va ajunge cu un PD-L-ist, dar nu crede că există această posibilitate.

În ceea ce îl priveşte pe Miron Mitrea, şeful de campanie al PSD şi posibil candidat, Geoană crede că este un om care merită votul bucureştenilor ce doresc o schimbare majoră în infrastructură, în următorii doi ani.

Pe de altă parte, Geoană spune că Vanghelie are dreptate să se simtă candidatul ales de PSD pentru că, în principiu, propunerile organizaţiei se acceptă, iar organizaţia de Bucureşti îşi doreşte să câştige, fiind un om "dârz şi care a investit multă pasiune" în cariera politică. În ciuda unui eşec personal, preeşdintele PSD consideră că Vanghelie se va bucura dacă partidul va câştiga, indiferent de persoana care a condus la această victorie.

Afirmaţia lui Băsescu, conform căreia Blaga îl va "pulveriza" pe Mitrea în lupta pentru Bucureşti, denotă, în opinia lui Geoană, teama faţă de un contracandidat puternic.

Preşedintele PSD e convins că Băsescu se va implica în campanie, dar că o va face degeaba.

Totuşi, liderul social-democraţilor nu vede în Blaga un bun candidat pentru Bucureşti, întrucât "e din Ardeal" şi "are o anumită prejudecată faţă de miticii" din Capitală. "Nu e din filmul ăsta", concluzionează Geoană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close