Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană explică ce a obținut România după vizita vicepreședintelui SUA, Kamala Harris la Bucureşti

Mircea Geoană explică ce a obținut România după vizita vicepreședintelui SUA, Kamala Harris la Bucureşti

Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, a explicat ce a obținut România după vizita vicepreședintelui SUA, Kamala Harris la Bucureşti.

Mircea Geoană explică ce a obținut România după vizita vicepreședintelui SUA, Kamala Harris la Bucureşti
Sursa foto: Facebook | Mircea Geoană
de Claudia Popovici    |    11 Mar 2022   •   17:34

Întrebat ce este cel mai important pentru România din angajamentele pe care SUA le-a luat astăzi în mod public şi ferm, Mircea Geoană, secretar General Adjunct al NATO, a spus: 

"Este o reconfirmare a faptului că România alături de Polonia reprezintă două ancore strategice esenţiale pentru NATO.

Al doilea mesaj este că această invazie barbară a Federației Ruse asupra unei ţări democratice şi a unor oameni nevinovaţi nu va rămâne fără consecințe.

Dacă va fi nevoie vom merge la sancțiuni şi mai severe împotriva Federației Ruse.

Din punct de vedere militar şi strategic deciziile pe care le luăm în aceste zile vor fi de ranforsare semnificativă a prezenței NATO pe flancul estic inclusiv în România.

O prezența mai mare, mai robustă a prezenței NATO în România nu indică un risc iminent la adresa securității românești sau a alianței, ci reprezintă cea mai puternică arme de descurajare  a unor eventuale tentații din partea Federaţiei Ruse de a merge dincolo de  Ucraina.

Vreau ca lumea să înțeleagă acest mesaj: NATO este vigilent, este puternic.(...)

NATO este o alianță defensivă. Vom continua să sprijinim Ucraina având grijă ca acest război, complet ilogic, sa nu escaladeze într-un război si mai mare intre NATO şi Federația Rusă. Cu cât vedem mai muşte trupe NATO în România cu atâta România este mai sigură şi mai bine apărată ", a spus Mircea Geoană la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană NATO Kamala Harris
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close