Antena 3 CNN Politică Mircea Toader: O demisie a lui Blaga de la conducerea PDL ar fi o decizie "la cald"

Mircea Toader: O demisie a lui Blaga de la conducerea PDL ar fi o decizie "la cald"

Mircea Toader: O demisie a lui Blaga de la conducerea PDL ar fi o decizie "la cald"
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Dec 2012   •   13:11

Şeful grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, afirmă că o eventuală demisie a liderului PDL, Vasile Blaga, în urma eşecului de la alegeri, ar fi o "decizie la cald" şi că în astfel de situaţii trebuie făcută o analiză şi apoi trebuie luate decizii.
   
"Sunt declaraţii şi opinii la cald. Cred că trebuie făcută mai întâi o analiză şi abia apoi trebuie luate decizii. Vineri vom avea o şedinţă a Colegiului Director al PDL şi probabil că vom discuta şi astfel de lucruri. Personal, nu sunt de acord cu deciziile luate la cald. Până la urmă, aşa este în politică: atunci când câştigi te iubeşte toată lumea, iar când pierzi se găsesc voci care să te conteste. Prioritatea noastră acum trebuie să fie pregătirea şi organizarea pentru 2016, când vor fi alegeri europarlamentare. Apoi, fiecare este responsabil în judeţul său şi pentru propriile rezultate", a declarat Mircea Toader, citat de Mediafax.
   
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, întrebat despre o eventuală demisie din funcţie în urma rezultatelor la scrutinul parlamentar, că el şi-a dat demisia de la PDL Bucureşti în urma alegerilor locale din 2008, de la MAI, dar acum este "o situaţie mai complicată".

Mircea Toader a candidat pentru un nou mandat de deputat în colegiul 2 din Galaţi, unde a obţinut 24,29%, fiind învins de către candidatul USL Laurenţiu Chirvăsuţă, care câştigat cu 56,32% din voturi, închizând colegiul. Toader ar putea ajunge totuşi în Parlament la redistribuirea mandatelor, fiind candidatul ARD care a obţinut cele mai multe voturi în judeţul Galaţi.
   
Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi purtător de cuvânt al filialei PDL, a declarat, luni, că preşedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să-şi depună mandatul, întrucât a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind "o chestie de onoare" pentru a se porni discuţii privind o mişcare de dreapta.
   
În urma alegerilor de duminică, ARD a obţinut 16,52% din voturi pentru Camera Deputaţilor 16,72% din voturi la Senat.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a convocat pentru vineri Colegiul Director al partidului, din care fac parte membrii conducerii centrale a PDL şi liderii organizaţiilor judeţene.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close