Antena 3 CNN Politică Miron Mitrea ar putea fi candidatul PSD la Primăria Capitalei

Miron Mitrea ar putea fi candidatul PSD la Primăria Capitalei

Miron Mitrea ar putea fi candidatul PSD la Primăria Capitalei
06 Apr 2008   •   21:15

Cursa pentru nominalizarea candidatului PSD la Primăria Capitalei se complică. Surse din partid susţin că preşedintele Mircea Geoană are în vedere alte două posibile variante în persoana purtătorului de cuvânt, Cristian Diaconescu sau chiar a şefului de campanie, Miron Mitrea. Diaconescu neagă însă orice intenţie de a candida.

Miron Mitrea ar fi dispus să candideze la Primăria Bucureşti dacă nu se ajunge la un consens în legătură cu desemnarea lui Marian Vanghelie, deputatul afirmând că ia în calcul această posibilitate cu toate că nu i s-a propus oficial să candideze, conform unor surse din PSD, citate de ziarul Adevărul.

Miron Mitrea s-ar bucura în primul rând de sprijinul lui Marian Vanghelie, cât şi al organizaţiei PSD Bucureşti, au precizat surse din PSD, citate de Rompres. Conform acestor surse, Mitrea ar fi afirmat, în cursul mai multor întâlniri avute la sediul de campanie, "că este dispus să intre în luptă cu Vasile Blaga", menţionând că, în calitate de şef de campanie al PSD, este deja în competiţie cu Blaga.

Cristian Diaconescu, celălalt "candidat surpriză", care ar fi agreat de conducerea PSD de la centru, s-a ferit să precizeze, în conferinţa de presă susţinută duminică, în mod clar dacă va accepta sau nu o astfel de propunere. Nici la sectoare situaţia nu este finalizată.

În timp ce au fost nominalizaţi candidaţii PSD pentru primăriile sectoarelor 1 (Dan Tudorache), 2 (Neculai Onţanu), 4 (Vasile Mihalache), la sectoarele 3, 5 şi 6 nu au fost încă desemnaţi candidaţii. Între numele vehiculate pentru sectorul 6 este cel al vicepreşedintelui PSD Ecaterina Andronescu, au spus sursele social-democrate.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Cristian Diaconescu a anunţat că lansarea candidaţilor PSD pentru alegerile locale va avea loc la termenul stabilit, adică pe 16 aprilie. Diaconescu a precizat că deciziile privind candidaţii se vor lua cu câteva zile înaintea acestei date.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close