Antena 3 CNN Politică Mitrea: PSD trebuie să aibă un candidat solid la prezidenţiale, nu un independent

Mitrea: PSD trebuie să aibă un candidat solid la prezidenţiale, nu un independent

Mitrea: PSD trebuie să aibă un candidat solid la prezidenţiale, nu un independent
Sursa foto: miron mitrea
26 Ian 2009   •   08:00

După o tăcere prelungită, Miron Mitrea revine în prim planul politicii. Liderul PSD susţine că nu ţinea cu dinţii de funcţia de vicepreşedinte al Senatului, dar era o funcţie care i se părea că i se cuvine. Într-un interviu pentru Gândul, fostul secretar al partidului aminteşte şi de episodul Oprea. El arată că ?Oprea a avut greşelile lui în modul în care a numit directorii de la servicii, a făcut-o fără să vorbească cu partidul. Se pare că acolo a fost o înţelegere iniţială, de care eu nu ştiam, că el ar fi urmat să vorbească cu ei. Dar, în mod evident, a fost reacţia mult prea violentă pentru o chestie atât de simplă?. El a adăugat că nu are nici o implicare în numirea lui Ardelean, dar dacă i s-ar fi cerut părerea ar fi sfătuit împoriva unei asemenea delegări. De asemenea, Miron Mitrea apreciază că Liviu Dragnea la ministerul de Interne este o soluţie bună, dar ar fi fost o ?soluţie excepţională? ca acesta să fie numit minitru al Transporturilor.
Referindu-se la formarea guvernului, politicianul remarca că a susţinut iniţial ideea unui guvern cu PNL pentru că ?varianta importantă era PSD la guvernare şi, dacă se putea, primul solist la guvernare, adică să dea primul-ministru şi să fie partidul cel mai important în Guvern. De aceea, soluţia cu PNL era evident cea mai simplă. Rezultatul alegerilor a arătat însă că este imposibil să faci o altă alianţă decât cea cu PD-L şi, din păcate, într-o poziţie secundară?.
El critică indirect şi conducerea partidului, remarcând că ?am ieşit din alegeri cu 34 de mandate mai puţin şi decât acum patru ani. E o chestiune destul de delicată, la care va trebui să ne uităm, cum am reuşit, după patru ani de opoziţie, să obţinem un rezultat mai prost decât atunci când am venit de la putere?, dar crede că ?cei doi ani, ultimii doi ani în care am sprijinit PNL la guvernare au fost în mod cert o prostie cât casa?.
Amintind de Viorel Hrebenciuc, Mitrea crede că ?Viorel este un măgar? dacă el consideră că se află în conflict pentru faptul că ?a cedat, la negocieri, preşedinţia Comisiei pentru egalitate de şanse din Camera Deputaţilor?, care ar fi fost pregătită pentru soţia lui Miron Mitrea.
Politicianul a subliniat că are îndoieli că va mai candida pentru o funcţie la congresul PSD. În plus, politicianul susţine că ? un partid ca PSD trebuie să dea un candidat solid la prezidenţiale. În mod cert, acest candidat trebuie să fie din partid şi nu un indenpendent, pentru că am auzit nişte poveşti. Pentru un partid ca PSD asemenea soluţie nu există. Există voci care spun să sprijinim un independent - şi nu mă refer acum la Sorin Oprescu - , la alţi independenţi pe care să-i sprijinim ca şi candidaţi la Preşedinţie. PSD nu-şi poate permite aşa ceva. PSD trebuie să aibă candidatul cel mai solid pe care-l poate pune pe masă. Înţeleg că Adrian Năstase s-a retras?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close