Antena 3 CNN Politică Moţiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului Ponta III, amânată pentru luni

Moţiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului Ponta III, amânată pentru luni

Moţiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului Ponta III, amânată pentru luni
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Mai 2014   •   09:41

Liberalii au depus la Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta 3, dar nu s-au mai prezentat în birourile permanente reunite pentru demararea procedurilor. 


Şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum, iar votul în birourile permanente reunite a fost amânat pentru luni.

"Nici măcar colegii care fac parte din grupurile politice parlamentare nu au venit la Biroul Permanent, pe cale de consecinţă Birourile Permanente reunite nu au cvorum. În conformitate cu Regulamentul, cvorumul la Birourile Permanente reunite este de 14 din cei 26. Dacă colegii mei din opoziţie veneau toţi, atunci nu mai aveam nicio problemă şi astăzi puteam să stabilim în cinci zile, aşa cum ne obligă Regulamentul, să facem o şedinţă de plen în care să fie citită moţiunea. Pentru că nu avem această posibilitate am decis şi voi face toate diligenţele ca lunea viitoare, la ora 12.00, membrii Birourilor Permente reunite să fie convocaţi", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. 
 
Zgonea a mai spus că în cazul în care nici la următoarea şedinţă a conducerii celor două Camere nu va exista cvorum, atunci va găsi o soluţie pentru o decizie fără cvorum. 

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a depus marţi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, semnată de parlamentari PNL, PDL, PPDD şi PMP, la conducerea celor două Camere ale Parlamentului.

Moţiunea a fost semnată de 214 parlamentari PNL, PDL şi PPDD.  
 
 

×
Subiecte în articol: motiune de cenzura
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close