Antena 3 CNN Politică Mugurel Surupăceanu: "Magazinele de vise, o afacere mânuită de băieţii deştepţi din zona puterii" (VIDEO)

Mugurel Surupăceanu: "Magazinele de vise, o afacere mânuită de băieţii deştepţi din zona puterii" (VIDEO)

Mugurel Surupăceanu: "Magazinele de vise, o afacere mânuită de băieţii deştepţi din zona puterii" (VIDEO)
Sursa foto: surupaceanu
11 Feb 2010   •   14:24

Afacerea magazinelor de vise este mânuită ?de băieţii deştepţi din zona puterii?. O acuzaţie foarte gravă, lansată la Antena 3 de deputatul PSD Mugurel Surupăceanu. Social-democratul susţine că numărul persoanelor care au murit în urma consumului de droguri uşoare este mult mai mare şi va cere partidului său să-l susţină în formarea unei comisii parlamentare de anchetă în cazul ?magazinelor de vise?.

Afacerea cu produse etnobotanice a explodat în 2005, când a fost elaborată o lege care reglementa, în premieră, regimul substanţelor halucinogene. Legea a fost modificată de mai multe ori, dar niciodată nu au fost interzise un număr de 36 de substanţe, considerate mai puţin periculoase.

În numai 3 ani în România au fost deschise 400 de puncte de vânzare a produselor etnobotanice. Din informaţiile deputatului Mugurel Surupăceanu, Ministerul Sănătăţii a autorizat nouă societăţi importatoare de droguri, toate în beneficiul unor grupări apropiate PDL.

Patru tineri şi-au pierdut viată după ce au consumat produse etnobotanice, susţin organizaţii nonguvernamentale. Autorităţile nu confirmă decât un singur deces.

Anul trecut, guvernul Boc a restructurat din temelii Agenţia Naţională Antidrog, inclusiv prin reduceri drastice de personal şi prin desfiinţarea centrelor de prevenire şi combatere a consumului de droguri şi transferul acestor activităţi în sarcina Ministerului Sănătăţii şi a Poliţiei.

Pentru că există uriaşe semne de întrebare legate de această uriaşă afacere. Surupăceanu a explicat că afacerea a fost pusă la cale

Deputatul PSD susţine că există pînă acum nu unul, ci patru decese cauzate de consumul de produse etnobotanice, dar autorităţile încearcă să ascundă adevărul, alte 15 persoane fiind internate în acest moment în stare gravă. Decizia guvernului Boc de a interzice, miercuri, comercializarea acesor produse reprezintă, potrivit deputatului PSD, doar o încercare de acoperire a urmelor, de muşamalizare a scandalului. Surupăceanu susţine că, din informaţiile sale, ministerul Sănătăţii a autorizat cele nouă societăţi importatoare de droguri în beneficiul unor grupări apropiate PDL, motiv pentru care va propune, luni, înfiinţarea unei comisii parlamentare care să stabilească cine se află în spatele acestei afaceri. "Dacă am ajuns în 2010 să avem oameni care să facă bani din cadavrele unor tineri nevinovaţi, eu am de gînd să cer pedepsirea exemplară a lor, pentru că este inacceptabil".



Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close