Antena 3 CNN Politică Năstase: Băsescu a furat rezultatul alegerilor din 2004

Năstase: Băsescu a furat rezultatul alegerilor din 2004

Năstase: Băsescu a furat rezultatul alegerilor din 2004
25 Mar 2008   •   20:08

?În acest moment, România pare un hotel de lux, în care urmează să aibă loc o reuniune foarte importantă?, este de părere Adrian Năstase. Invitat la Ştirea Zilei, fostul premier a vorbit despre organizarea summitului NATO, alegerile din 2004, dar şi despre greşelile guvernării liberale. Revenind la evenimentul de la Bucureşti, Năstase reproşează puterii că a lăsat pe ultima sută de metri o mulţime de lucruri care nu pot fi rezolvate într-o singură zi. ?Ţara noastră este ca un hotel de 4 stele, dar cu foarte puţine ascensoare şi cu drumurile blocate?, a subliniat social-democratul.

Năstase a atacat şi subiectul alegerilor din 2004. ?Atunci am câştigat alegerile, dar rezultatul a fost furat de Băsescu şi a impus prin şantaj o coaliţie?, a acuzat fostul premier. Năstase a precizat însă că pregăteşte un material prin care va ?demonta miturile? guvernului construit de Traian Băsescu. Sub denumirea ?1.200 de zile de haos în România?, el vorbeşte despre ?puterea care a fost lansată de Băsescu? şi care a provocat un dezastru.

Cota unică este una dintre măsurile criticate de Năstase. A fost tentantă pentru toată lumea, însă a dus la crearea unei găuri la buget care a putut fi acoperită doar prin crearea unor noi taxe. Iar acestea ?apasă mai mult pe umerii celor care au câştigat cel mai puţin din cota unică. Este una dintre lege pe care le vom demonta?, avertizează Năstase.

În ceea ce priveşte eforturile realizate în campania din 2004, Năstase a mărturisit că a mers ?luni de zile mâncând sandivişuri în maşinile electorale?. ?Înainte de asta eram un politician de cabinet, un profesor, un cercetător, un analist. Mă simt bine în hainele acestea, îmi place să îmi pun cravată?. Nu acelaşi lucru îl poate spune însă şi despre preşedintele Traian Băsescu. ?Mi-ar fi plăcut ca Băsescu să poată da un telefon la ceilalţi preşedinţi de state să poată rezolva problemele României?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close