Antena 3 CNN Politică Năstase: Băsescu încearcă să scape de răspundere în privinţa privatizării Petrom

Năstase: Băsescu încearcă să scape de răspundere în privinţa privatizării Petrom

Năstase: Băsescu încearcă să scape de răspundere în privinţa privatizării Petrom
15 Iul 2008   •   22:25

Traian Băsescu încearcă să scape de răspundere în privinţa privatizării Petrom, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, marţi seară, la emisiunea Ştirea Zilei de pe Antena 3. Năstase a prezentat documentele care arată implicarea lui preşedintelui Băsescu din poziţia de atunci, de coordonator al realizării obiectivelor programului de reformă structurală, finanţate prin împrumuturi ale Băncii Mondiale.

Informaţia a fost publicată acum două zile şi în Jurnalul Naţional, iar preşedinţia a contestat-o luni printr-un comunicat în care aruncă întreaga răspundere a privatizării Petrom asupra guvernului Năstase. "Este incorect ceea ce face Traian Băsescu: să ducă creşterea mondială a preţului de ţiţei, într-un moment în care, zice el, privatizarea Petrom a fost decisă de Guvernul Adrian Năstase. Nu, privatizarea a fost introdusă ca parametru important în condiţionalităţile de privatizare de către Traian Băsescu", a declarat Năstase, premier al României între 2000 şi 2004.



"În 1999 printr-o Hotărâre de Guvern, Traian Băsescu a fost desemnat coordonator PSAL cu Banca Mondială, şi în această relaţie, a luat angajamente în numele României, inclusiv privatizarea Petrom", a mai spus Năstase, adăugând că în anexa documentului de privatizare este prevăzută oferirea spre vânzare a cel puţin 35% din capitalul SNP Petrom, incluzându-se şi angajamentele.

Preşedinţia a dat publicităţii luni un comunicat, în care susţine că "(...) programul PSAL 1 a fost un program de evaluare a societăţilor comerciale şi de îmbunătăţire a mediului de afaceri. PSAL 2, aprobat de guvernul Adrian Năstase, a fost de fapt programul de privatizare".

Marţi, comisia de anchetă a Senatului care a analizat privatizarea Petrom şi-a publicat raportul, a cărui concluzie este că societatea Petrom a fost privatizată cu respectarea legilor în vigoare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close