Antena 3 CNN Politică Năstase: Băsescu vrea să mă pună pe tuşă

Năstase: Băsescu vrea să mă pună pe tuşă

Năstase: Băsescu vrea să mă pună pe tuşă
29 Ian 2008   •   19:28

Adrian Năstase îşi pregăteşte revenirea pe scena politică. Avertismentul a fost dat chiar de fostul premier, în emisiunea Ştirea Zilei. ?Traian Băsescu vrea să blocheze cu dosarele activitatea mea politică şi să mă pună pe tuşă, dar nu va reuşi?, a acuzat Năstase. Fostul premier a atacat subiecte ca relaţia sa cu şeful statului, dar şi situaţia României, în contextul deschiderii oferite de Uniunea Europeană. ?Atitudinea preşedintelui a deteriorat nu doar relaţia mea cu el, ci imaginea României, care este o ţară izolată faţă de partenerii săi europeni?.

Năstase, referitor la episodul Berlusconi: ?nu mănânci îngheţată cu cineva doar când e la putere?
Întrebat despre propriile legături omul de afaceri şi fostul premier al Italiei Silvio Berlusconi, Năstase a replicat: ?S-ar putea să începem din nou să mâncăm îngheţată cu Berlusconi, dacă vine din nou la putere. Dar nu mănânci îngheţată cu cineva numai atunci când este la putere?.

?Băsescu vrea să transforme ţara într-o dictatură?
Revenind la principalul său adversar politic, fostul şef al guvernului a caracterizat cei ?patru ani de regim Băsescu? ca o perioadă lipsită de mari realizări, în care promisiunile au fost uitate, fiind înlocuite de haos. ?Băsescu încearcă să transforme ţara într-un stat poliţienesc, într-o dictatură?, a continuat Nătase.

?Eu sunt primul pe lista de procese a lui Băsescu?
Nici lista demnitarilor pentru care şeful statului a dat aviz pozitiv pentru începerea urmăririi penale nu a fost lăsată de-o parte. ?Eu sunt primul pe această listă?, a afirmat fostul premier, oferind şi o explicaţie pentru acest demers: ?vrea să mă blocheze din punct de vedere politic şi să mă pună pe tuşă, dar nu va reuşi?.

?Videanu a fost ales pe uninominalul lui Băsescu?
Vizavi de proiectul de vot uninominal cerut de Traian Băsescu, replica lui Adrian Năstase a fost scurtă: ?Videanu a fost ales aşa cum vroia Băsescu, pe vot uninominal cu două tururi de scrutin. Nu există deci un panaceu universal sub acest aspect?. Cu toate astea, soluţia oferită de fostul şef al guvernului ar fi un compromis politic, pe modelul care funcţionează în Germania.

Experimentul susţinut de Năstase are în vedere un vot ?jumătate pe uninominal, jumătate pe listă?. ?Parlamentul poate acum să adopte foarte rapid această lege de compromis şi abia apoi vedem dacă mergem mai departe sau dăm înapoi, ca ruşii?.

Năstase: Sunt principalul adversar politic al preşedintelui -  

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close