Antena 3 CNN Politică Năstase despre cazul Voicu: Românii ar trebui să folosească porumbei, nu telefoane mobile (VIDEO)

Năstase despre cazul Voicu: Românii ar trebui să folosească porumbei, nu telefoane mobile (VIDEO)

Năstase despre cazul Voicu: Românii ar trebui să folosească porumbei, nu telefoane mobile (VIDEO)
Sursa foto: Adrian Nãstase
19 Mar 2010   •   14:12

Apariţia în presă a stenogramelor după înregistrările convorbirilor senatorului Cătălin Voicu a fost făcută pentru a acoperi dificultăţile prin care trece guvernul Boc pentru a soluţiona criza economică şi socială, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. El a subliniat că nu apără înţelegerile relevate de stenograme, ci modul de înregistrare al unor convorbiri private de către instituţiile specializate ale regimului Băsescu care ar duce din ce în ce mai mult cu gândul la vremurile evocate de Orwell în cărţile sale.

"În ceea ce priveşte acţiunea aceasta tot mai serioasă de ascultări, eu cred că în curând românii vor decide să nu mai folosească telefoanele mobile, şi să folosească porumbei călători. S-ar putea ca în felul acesta mesajele lor să rămână totuşi relativ confidenţiale. Nu vreau să spun că apăr în vreun fel eventuale înţelegeri de tipul celor sugerate de aceste stenograme, dar mi se pare absolut anormal să începem să trăim într-o societate care a fost atât de bine descrisă de către Orwell în cartea lui Ť1984ť" a afirmat Năstase, la sediul central al PSD.

Întrebat cine ar avea capacitatea şi instrumentele necesare pentru a pune sub urmărire şi a înregistra conversaţiile private ale unei persoane, Năstase a indicat instituţiile de stat specializate ale regimului Băsescu.

?Eu cred că am putea să vorbim despre sud-coreeeni sau despre australieni. Cred că răspunsul meu este suficient de inteligent ca să nu-mi mai puneţi alte întrebări. Numai instituţiile specializat ale regimului Băsescu pot face aşa ceva? a conchis Năstase.

Întrebat dacă senatorul PSD Cătălin Voicu ar trebui exclus din PSD, Năstase a răspuns: "Mi-e foarte greu să vă spun. Există anumite reguli foarte clare în Statut. Deocamdată, la fel ca şi alte persoane, sigur, se bucură de prezumţia de nevinovăţie".

El a reiterat, totodată, poziţia PSD privind cazul Voicu, arătând că nu înţelege de ce dosarul acestuia nu a fost trimis direct în instanţă.

"Nu înţeleg de ce, în măsura în care ar exista anumite acuzaţii împotriva domnului Voicu, dosarul nu a fost trimis direct la instanţă, ţinând seama de faptul că Parlamentul, în cazul parlamentarilor, nu trebuie să dea un aviz pentru trimiterea dosarului la instanţă", a arătat Năstase.



Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close