Antena 3 CNN Politică Năstase va candida pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Naţional al PSD. Ponta: Îl susţin

Năstase va candida pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Naţional al PSD. Ponta: Îl susţin

Năstase va candida pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Naţional al PSD. Ponta: Îl susţin
Sursa foto: Adrian Nãstase
22 Feb 2010   •   11:07

Adrian Năstase a anunţat luni că va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Naţional ale cărui lucrări le-ar dori convocate cât mai curând, nu doar pentru tranşarea unor funcţii, spune el, cât pentru clarificarea mesejului public al PSD în anumite domenii social-economice, mult mai interesante pentru proprii membri de partid şi pentru electorat. Năstase se poate baza pe susţinerea noului său şef de partid, Victor Ponta, care a declarat că va sprijini această candidatură la viitoarea şedinţă a CN. Năstase a mai sugerat că ar trebui efectuate totuşi schimbări la nivelul secretarilor executivi pentru a eficientiza activitatea de organizare, dar a apreciat că problema trebuie adusă în discuţie de către secretarul general al partidului, Liviu Dragnea.

Năstase a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că se impune cât mai curând convocarea Consiliului Naţional pentru alegerea conducerii acestui for având în vedere că noii membri au fost aleşi la Congres.

?Va fi nevoie de o şedinţă a Consiliului Naţional. CExN va trebui să decidă când va fi convocat CN, o şedinţă necesară şi pentru a adăuga mai multe elemente de noutate mesajului public al partidului. Prima şedinţă a CN va trebui să fie un complement la ceea ce să spus şi dezbătut la Congres pe problematica economică şi socială şi dezbaterea ideologică. Eu aş fi adeptul unei întâlniri cât mai curând pentru a arăta că nu suntem interesaţi numai de funcţii, ci şi de idei de căutarea unor soluţii în legătură cu ceea ce interesează mai mult proprii membri, cât şi electoratul? a afirmat Năstase.

El a confirmat faptul că va candida pentru un nou mandat de preşedinte al acestui for. ?Da, voi candida pentru şefia Consiliului Naţional? a spus liderul PSD.

Năstase s-a pronunţat pentru deschiderea partidului pentru cei care doresc să vină în partid şi pentru mai multă performanţă. În această ultimă direcţie, el a opinat că se poate face ceva paşi înainte la capitolul organizare, nefiind exclusă schimbarea unor secretari executivi ai PSD.

Intenţia de candidatură a lui Năastse pentru un nou mandat de lider CN beneficiază din plin de susţinerea discipolului său, Victor Ponta. Noul preşedinte PSD a preciozat că nu doreşte ca la Consiliul Naţional să se discute despre alegerea unei persoane, ca la Congres, ci de proiecte şi mesaje politice.

"Da, îl susţin. O să facem un Consiliu Naţional imediat ce suntem pregătiţi. Deocamdată membrii Consiliului Naţional nou ales cred că sunt la fel de obosiţi ca şi mine, vor avea un pic mai mult itmp să se refacă. Dacă facem un Consiliu Naţional cu unică temă ? alegerea unei persoane, e o mare greşeală. La Consiliul Naţional trebuie să stabilim liniile politice, în baza a ceea s-a decis la Congres. Consiliul Naţional este locul în care vorbim de politic, de proiecte. Dacă reducem şi Consiliul Naţional tot la o alegere de persoane, vă spun de pe acum, indiferent cine va fi ales acolo, eu unul voi fi nemulţumit", a arătat Ponta.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close