Antena 3 CNN Politică Nica: Propunerea Negoiţă-premier menţine "guvernul Boc-Udrea-Blaga-Videanu" la "butoanele" puterii

Nica: Propunerea Negoiţă-premier menţine "guvernul Boc-Udrea-Blaga-Videanu" la "butoanele" puterii

Nica: Propunerea Negoiţă-premier menţine "guvernul Boc-Udrea-Blaga-Videanu" la "butoanele" puterii
Sursa foto: Dan Nica
06 Noi 2009   •   13:04

Soluţia Negoiţă este o doar ?o încercare a şefului statului de a ascunde adevăratele intenţii", al doilea mandat prin proce mijloace, şi de a avea "un guvern portocaliu subordonat" până la alegeri, a declarat vineri vicepreşedintele PSD, Dan Nica, după desemnarea primarului de sector 3 al capitalei ca premier.

Nica a apreciat că nominalizarea lui Negoiţă ca premier desemnat este doar un exerciţiu de imagine din partea Cotroceniului.
"Înţelegem că această mişcare era deja gândită, ar fi fost un gest de minim bun-simţ să ne informeze despre propunerea aceasta, dacă într-adevăr ar fi avut intenţia să facă o consultare cu partidele", a spus Nica, calificând drept "jenant şi penibil" faptul că preşedintele nu a avansat numele lui Negoiţă în timpul întâlnirii de vineri cu reprezentanţii partidelor.
În opinia vicepreşedintelui PDL, prin propunerea lui Negoiţă ca premier desemnat iese la iveală "adevăratul scenariu" al preşedintelui, de a menţine "guvernul Boc-Udrea-Blaga-Videanu" la pârgiile de putere şi la "butoanele statului".
"Este o încercare a domnului preşedinte Traian Băsescu de a ascunde adevăratele intenţii: totul pentru al doilea mandat, sacrificarea intereselor naţionale pentru interesele electorale şi politice", a conchis Nica.

Nica a avertizat că prin refuzul nominalizării lui Klaus Iohannis ca premier, Băsescu se face responsabil pentru eventualitatea că nu se va adopta un buget şi nu vor putea fi îndeplinite angajamentele cu instituţiile financiare internaţionale.

În ceea ce priveşte consultările cu premierul desemnat, Nica le- apareciat drep inutil. "Personal, consultările sunt inutile, se doreşte de fapt un guvern portocaliu care să fie vânturat în ochii opiniei publice. Degeaba i-am da un vot în Parlament dacă guvernul pe care îl va propune nu va avea sprijin nici pentru proiectul de buget, nici pentru legea responsabilităţii fiscale" a arătat vicele PSD.

Antzena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close