Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: ”Putem accesa cele 44 de miliarde de euro din PNRR” | Guvernul decide modificările Codului Fiscal

Nicolae Ciucă: ”Putem accesa cele 44 de miliarde de euro din PNRR” | Guvernul decide modificările Codului Fiscal

Guvernul decide astăzi modificările Codului Fiscal. În acest context, premierul Nicolae Ciucă a declarat că ar putea fi accesate cele 44 de miliarde de euro din PNRR.

Nicolae Ciucă: ”Putem accesa cele 44 de miliarde de euro din PNRR” | Guvernul decide modificările Codului Fiscal
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    06 Iul 2022   •   10:38

”Au fost întâlniri foarte bune în care am reușit să analizăm subiectele care preocupă atât Guvernul cât și structurile pe care le-am menționat. Este foarte clar că avem nevoie de decizii coordonate și discutate la nivelul instituției guvernamentale și avem nevoie ca soluțiile să poată fi acceptate și implementate în conformitate cu realitatea pe care o trăim. 

Sunt măsuri care vizează atât stabilitatea economică, cât și protejarea locurilor de muncă și, desigur, angajamentul nostru pentru a asigura predictibilitatea mediului de afaceri și dezvoltării economice, într-un cadru fiscal cât se poate de bine agregat.

Astfel, în ședința de Guvern de astăzi vom avea în primă lectură un proiect de ordonanță de urgență care vizează Codul Fiscal.

ANAF este un proiect pe care l-am început și care trebuie finalizat, coordonat cu celelalte instrumente care să sprijine o colectare mai eficientă la bugetul de stat.

De cealaltă parte, sigur, toate acestea trebuie coordonate cu obiectivul nostru de creștere a investițiilor și, de asemenea, trebuie să avem în vedere asumarea de absorbție cât mai mare a fondurilor europene. Sunt elemente pe care noi am reușit să le realizăm până în acest moment.

Practic, săptămâna trecută am finalizat adoptarea programelor operaționale și astfel putem să accesăm banii din fondul de coeziune, cele 44 de miliarde de euro, bani foarte, foarte importanți pentru îndeplinirea programului de guvernare, coroborat cu celelalte programe pe care le avem în Planul Național de Redresare și Reziliență, sunt elemente care reprezintă și vor reprezenta în continuare priorități pe masa de lucru a fiecărui ministru”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă cod fiscal
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close