Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă vrea proiect de buget pentru anul viitor, în octombrie: ”În noiembrie să intre la analiză și vot în Parlament”

Nicolae Ciucă vrea proiect de buget pentru anul viitor, în octombrie: ”În noiembrie să intre la analiză și vot în Parlament”

Premierul Nicolae Ciucă a cerut ca proiectul de buget pentru anul viitor să fie gata pentru prima lectură în luna octombrie, ”astfel ca în noiembrie să intre la analiză și vot în Parlament”.

Nicolae Ciucă vrea proiect de buget pentru anul viitor, în octombrie: ”În noiembrie să intre la analiză și vot în Parlament”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    21 Sep 2022   •   22:32

”Am cerut Ministerului de Finanțe să colaboreze cu ordonatorii de credite și să avem proiectul de buget pentru anul viitor, în primă lectură, în guvern, în luna octombrie, astfel ca în noiembrie să intre la analiză și vot în Parlament.

Prin bugetul pentru anul viitor ne propunem continuarea finanțării programelor de investiții și implementarea acțiunilor din PNRR. Totodată, gestionăm atent deficitul bugetar și inflația, pentru a găsi resursele bugetare pentru mărirea salariilor, a pensiilor și pentru măsurile necesare protejării populației vulnerabile.

Tot în urma analizelor desfășurate atât la nivelul Guvernului, cât și la nivelul coaliției, am decis că Ministerul Energiei și Ministerul Finanțelor vor veni, în ședința de guvern de săptămâna viitoare, cu măsurile pe care le vom adopta pentru compensarea prețului la carburant. De asemenea, pentru sprijinirea populației care folosește lemne pentru încălzire vom adopta un act normativ până la sfârșitul acestei luni.

În ceea ce privește eficientizarea energetică, Ministerul Mediului va veni cu o măsură specifică de sprijinire a populației în vederea înlocuirii becurilor cu filament cu cele pe bază de LED, dar și cu măsuri care să contribuie la reducerea risipei la nivelul instituțiilor guvernamentale.

Consolidăm pachetul soluțiilor guvernamentale cu noi măsuri care vin în sprijinul cât mai multor cetățeni și oferă susținere mai consistentă sectoarelor economice”, a transmis Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close