Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, anunț ce îi privește pe românii din Spania: "Pot avea acest lucru din 2024"

Nicolae Ciucă, anunț ce îi privește pe românii din Spania: "Pot avea acest lucru din 2024"

Nicolae Ciucă, președintele Senatului României, a transmis care sunt rezultatele întâlnirii cu omologul său spaniol, Pedro Rollan Ojeda.

Nicolae Ciucă, anunț ce îi privește pe românii din Spania: "Pot avea acest lucru din 2024"
Sursa foto: Facebook | Nicolae Ciucă
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Feb 2024   •   19:56

Nicolae Ciucă a transmis că vizita sa în Spania a început astăzi cu o întâlnire cu președintele Senatului Spaniei, Pedro Rollan Ojeda, cu care a discutat despre importanța diplomației parlamentare în relația bilaterală dintre cele două țări. Acesta a subliniat că împreună, pot identifica soluții comune la problemele celor două societăți, îmbunătățind relațiile politice, comerciale și culturale.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini de la întâlnirea lui Nicolae Ciucă cu Pedro Rollan Ojeda

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Am fost impresionat de cuvintele calde, deosebite, cu care președintele Senatului Spaniei vorbește despre românii stabiliți aici. Comunitatea românească din Spania are o vastă experiență de muncă, este o resursă de înaltă calificare și are o mentalitate occidentală.

Ca urmare a demersurilor pe care le-am inițiat ca prim-ministru, românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetățenie. Statul iberic mai are asemenea acorduri în Europa doar cu vecinii săi, Portugalia și Franța", a spus Nicolae Ciucă.

Totodată, acesta a menționat și o posibilă colaborare dintre cele două țări în domeniul industriei de apărare.

"În întâlnirea pe care am avut-o, ulterior, cu președinții Comisiilor parlamentare de Apărare și de Afaceri Externe, am discutat despre oportunitățile de colaborare dintre țările noastre în domeniul industriei de apărare.

Cunosc potențialul în fabricarea de armament și muniție, vehicule blindate și material explozibil. Și cred că avem acum ocazia de a iniția colaborări solide în cercetare-dezvoltare între România și Spania", a transmis Nicolae Ciucă pe Facebook.

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă PNL Spania
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close