Antena 3 Politică Nicușor Dan, reacție la scandalul candidaturii USR-PLUS la europarlamentare

Nicușor Dan, reacție la scandalul candidaturii USR-PLUS la europarlamentare

07 Mar 2019   •   18:56
Nicușor Dan, reacție la scandalul candidaturii USR-PLUS la europarlamentare

Nicușor Dan, fondator și fost președinte al USR, a reacționat după ce Biroul Electoral Central a respins candidatura alianței USR - PLUS pentru alegerile parlamentare.

”Comentariile mele privind ceea ce s-a întâmplat astăzi:

1. Am plecat din USR prin demisia semnată la 1 iunie 2017. Din acel moment nu am mai avut vreo responsabilitate în numele USR, cu atât mai puțin responsabilitatea de a opera modificări în Registrul Partidelor în numele USR.

2. Timp de cinci luni USR-ul a avut un președinte interimar, Elek Levente. Nu înțeleg de ce acesta nu figurează ca președinte în Registrul Partidelor Politice, după demisia mea.

3. Interpretarea care circulă în spațiul public “congresul din octombrie 2017 a fost contestat de fidelii lui Nicușor Dan” lasă să se înțeleagă că membrii USR care au contestat congresul ar fi dirijați de mine. 
Pe această chestiune țin să precizez:

a) Am considerat și consider că în octombrie 2017 congresul USR a fost viciat prin anularea alegerilor delegaților Municipiului București la Congres și refacerea alegerilor pe alt sistem de vot. Este singura critică pe care am adus-o USR-ului în doi ani de când am plecat din partid.

b) Membrii USR care au contestat congresul sunt oameni maturi care și-au exercitat un drept constituțional. Înainte de Congres au solicitat o mediere juridică la o casă de avocatură externă, pentru a evita litigiul în instanță, dar au fost refuzați. Au contestat acum un an și jumătate, nu își închipuiau că cererea va avea impact acum. Nu este în niciun caz vina lor că litigiul în instanță a durat un an și jumătate” scrie Nicușor Dan pe Facebook.

Citește și: USR și PLUS nu pot candida împreună la alegerile europarlamentare. Cele două partide au alți președinți în acte

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close