Antena 3 CNN Politică Nivelul de alertă teroristă pe teritoriul României a fost ridicat la moderat

Nivelul de alertă teroristă pe teritoriul României a fost ridicat la moderat

Nivelul de alertă teroristă pe teritoriul României a fost ridicat la moderat
25 Mar 2008   •   17:24

CSAT a decis ridicarea nivelului de alertă teroristă pe teritoriul României de la precaut (albastru), la moderat (galben). Acesta este al treilea nivel din cinci posibile şi presupune activarea unor măsuri speciale de colaborare între instituţiile statului. Decizia a fost luată la propunerea Serviciului Român de Informaţii. Reuniunea CSAT de marţi a fost prezidată de Traian Băsescu, principalul subiect fiind legat de măsurile de securitate în perioada summitului NATO de la Bucureşti.

Ridicarea nivelului de alertă la moderat este o practică des întâlnită în occident, mai ales în preajma unor conferinţe internaţionale importante, care ar putea atrage atenţia organizaţiilor teroriste. Nivelul moderat intră în vigoare atunci când un atentat este posibil, dar nu iminent. Cel mai ridicat nivel este cel critic, atunci când există informaţii despre un risc imediat de producere a unor atentate.

Gradele de alertă teroristă:

CRITIC (roşu) - Informaţiile disponibile şi evenimentele recente evidenţiază că există un risc iminent de producere a unor atentate.
RIDICAT (portocaliu) - Informaţiile disponibile şi evenimentele recente evidenţiază că există un risc semnificativ de producere a unor atentate teroriste şi se estimează că un atentat este probabil.
MODERAT (galben) - Informaţiile disponibile şi evenimentele recente evidenţiază că există risc general de producere a unor atentate teroriste şi se estimează că un atentat este posibil.
PRECAUT (albastru) - Informaţiile disponibile şi evenimentele recente estimează existenţa unui risc scăzut de producere a unui atentat terorist.
SCĂZUT (verde) - Informaţiile disponibile şi evenimentele recente estimează că un atentat este puţin probabil.

COMUNICATUL ADMINISTRAŢIEI PREZIDENŢIALE (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close