Antena 3 CNN Politică Noi stenograme cu Voicu. Trafic de influenţă la Poliţie pentru Locic. Onorariu: un miliard de lei

Noi stenograme cu Voicu. Trafic de influenţă la Poliţie pentru Locic. Onorariu: un miliard de lei

Noi stenograme cu Voicu. Trafic de influenţă la Poliţie pentru Locic. Onorariu: un miliard de lei
Sursa foto: Cãtãlin Voicu
19 Mar 2010   •   16:15

Senatorul PSD, Cătălin Voicu avea IGPR la degetul său mic. O dovedeşte o nouă serie de stenograme publicate vineri de Hotnews, în care adjunctul IGPR, Mihai Călinescu răspunde pozitiv, fără a schiţa vreun gest de opoziţie, la toate comenzile şi ordinele primite din partea senatorului social-democrat interesat să-l scoată curat pe omul de afaceri, Marius Locic din problemele avute în justiţie. Pentru serviciile primite din partea lui Voicu, omul de afaceri a scos din buzunar suma de un miliard de lei vechi.

Situaţia este descrisă de procurori DNA drept "o imixtiune gravă în activitatea de cercetare penală". Adjunctul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Mihai Călinescu, a fost audiat, vineri, de procurorii DNA, în dosarul în care sunt cercetaţi senatorul PSD şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

Noile stenograme demonstrează implicaţiile pe care Voicu le-a avut în ajutorarea unor firme ale omului de afaceri, Marius Logic, care aveau probleme cu legea.
Voicu îl avertizează pe Locic, cercetat pentru înşelăciune, că e anchetat şi din cauză că s-au plătit bani grei la poliţişti.
?În lumea asta când faci plata comanda se execută. Toţi sunt disperaţi la Capitală, pentru că cei mai mulţi dintre ei au credite. El a zis: domne, am salariul asta, câştigăm atâta pe lună, n-a luat în calcul anu' trecut când toate firmele cad. Şi acela care dădea o mie de euro pe lună peşcheş nu mai are de unde să i-o dea mia şi mulţi au făcut credite de o sută de mii, de două sute de mii sau s-au împrumutat, au făcut, au luat case la copii pe alte nume, pe credite, pe alte nume şi pierd acuma... ? explică Voicu setea de bani ai reprezentanţilor legii în an de criză.

Voicu şi interlocutorii săi sugerează că în instrumentarea dosarelor lui Logic sunt implicaţi atât Viorele Hrebenciuc, cât şi Vasile Blaga. Logiceste uimit.

Voicu Cătălin: Da domnu. E treaba lor! Dar, atenţie! Deci, dacă e cu Noaptes, e şi cu Blaga. Şi e clar că a apelat si la Blaga, a apelat în pofida dumneavoastra la toată lumea. Ideea e următoarea....
Locic Marius: Cum? Dar Blaga mă respectă!
Voicu Catalin: Pentru succesul sub...Vă respectă pe dracu! Haideţi domnu! Vă respectă acei oameni care îşi baga pielea la saramură...îl vedeţi pe Blaga că se duce pentru dumneavoastră undeva cum mă duc eu? Păi cred că daca vă spun că ma duc îl chem pe dânsul martor mâine. Şi vedeţi cei oameni chem şi le spun textul, cu voce tare, în public: Domne, dacă mă respectaţi... aşa cum în anii ăştia, şi nu puţini la număr, v-am probat prietenie şi sprijin de câte ori aţi avut şi voi probleme. Vă rog să vă uitaţi de zece ori. Nu luaţi nici o decizie. Sunt informat că s-au dat bani în toata povestea asta, sunt informat că este amenintat de un anume individ, Tarek...
Într-o discuţie avută şi cu Liviu Capotă, Voicu recunoaşte că îl ajută pe Locic să nu fie deferit justiţiei şi se plânge că poliţaii nu mai ascultă de recomandările făcute de politicienii deoarece le-a ajuns cuţitul la os pe timp de criză.
?Nu e omul nimănui, că îl ajut eu. Nici oamenii politici nu se mai fac ascultaţi acum, din cauza sărăciei şi a faptului că le-au tăiat toate sporurile. ...vine ala cu 50.000 bă, platesc acolo: Mai dă-l în p.... mea pe Locic! În cardeala lui. Dă-l ma în p.... mea de om politic! Domnu....Din cauza sărăciei şi mizeriei, totul e scăpat din mânp. Iar acuma câştigă şi este ascultat cel care are banul. Nici măcar, vă spun un lucru ...îi doare în p....se gândesc: Bă, nu cumva în data de, cu ani în urmă, când a fost pe la Palat şi au fost nişte probleme era unul dintre ei care era pe la un judet avea belele atunci unu dintre ei era la un sector, avea belele atunci...mai pastreaza vreo hârtie din hârtiile alea? Că mulţi dintre ei cei care sunt acu la rândul lor au avut dosar la anchete speciale. Că nu era DNA-ul atunci. Acte sigur, alttfel, nu te faci ascultat, no omenia-i....Deci domnu Locic, vă dau scris că s-au dat bani. E plata facută. Şi în lumea asta când faci plata comanda se execută.

Locic încearcă la un moment să-i sugereze lui Voicu să obţină pentru el şi sprijinul liderilor PSD, arătând că este dispus să pună la dispoziţie o tipografie în sprijinul campaniei prezidenţiale ale candidatului Mircea Geoană. Voicu încropeşte deja mesajul electoral pe care ziariştii lui Locic, patron de presă, ar trebui să-l răspândească în editorialele lor.

Locic Marius: Nu eu vă spun ce se....Bun, cu ce pot ajuta şi eu acum în perioada asta? Cu ce putem ajuta, începe campania electorală. La tipografie după ce citeaţi?
Voicu : Ah. Şi asta da, anti-Basescu.
Interlocutor: Ce-aţi zice la tipografia...?
Voicu : "Fraţi români, trei zile", Un text de-asta cum aveţi băiatul ala, care....(neinteligibil)...
Interlocutor: De-aia pe-o pagină, de-aia pe-o pagină.
Voicu Catalin: ....(neinteligibil) ...dau comanda pentru ....(neinteligibil) ...articole în campanie...baiatul ala.
Locic Marius: Horia Tabacu.
Voicu Catalin: Nu ştiu cum îl chema.
Locic Marius: Horia Tabacu.
Voicu Catalin: Nu, nu, altfel un băiat tânăr, ziarist tânăr....
Voicu Catalin: Aşa, ăla îmi plăcea cum scria. Ăla a luat ....(neinteligibil) ....Fraţi români, trăiţi bine? Mai doriţi să trăiţi în continuare la fel de bine? Vi s-a ridicat nivelul de trai? Vi s-a ridicat aia? Salariul s-a marit? Deci, chestii de genul asta. Punctuale. Lăsat simplu, nu subliniat aşa ca să se adreseze direct şi pentru muncitori şi pentru intelectuali.
Interlocutor: Şi măcar astfel îi...(neinteligibil) ...O foaie de ziar, nu mai mult, o foaie.
Voicu Catalin: O foaie, atât.
Locic Marius: Domnu Adi e aici. Mi se dă tema şi eu rezolv problema. De-i pe tipografia aia, consideraţi rezolvat. Indiferent. Doamne fereşte! Poate să câştige Băsescu! Asta-i viaţa, ce să faci?! În viaţă trebuie să ştii să te duci...
Voicu: Nu mai câştiga Băsescu, dom'ne!

Locic Marius: Nu, n-aţi inteles. Eu îmi asum acest risc pentru că chiar dacă câştigă, asta e! Trebuie să mi-l asum! Nu, eu am zis că eu vreau să fiu aicea sunteţi....şi poate....(interlocutorii vorbesc în acelasi timp: a....multă vreme deacum e...nici o problemă...pe Geoană lângă mine...cafeaua la bar, da?)
Locic Marius: L-am simţit pe Geoana lângă mine. (interlocutorii vorbesc în acelaşi timp: aşa om...altfel de... fii atent pe Vanghelie...a, da, da?)

Vanghelie, vise de preşedinte PSD, cu sprijinul lui Locic


Locic Marius: Eu i-am zis lui Marian, lui Vanghelie...că el, la un moment dat, mi-a zis la un moment dat: "Mariuse", acum vreo doi ani în urmă, "nu vrei să vii langa mine aicea şi cu ajutor să ajung eu preşed...." de la atacuri. Acum vreo doi ani în urmă şi atunci nu, că l-am refuzat. I-am zis că nu sunt pregătit. Dacă e nevoie şi are nevoie de, şi aveti nevoie de ....(neinteligibil) ...
Voicu : Vorbiti cu el treburile, nu mă bag în astfel de...
Locic Marius: Nu, nu, eu vorbesc de politică acum.
Voicu: Am înţeles. Numai cu el vorbiţi în politică. Eu nu mă bag în politică. Misiunea mea in partidul ăsta e alta, aşa că la politica las politicienii să se ocupe.
Locic Marius: Pe mine, dacă mă întrebaţi, eu nu aş vrea să intru. Dar, dacă e cazul intru. Eu cred că pot ajuta mai bine partidul de pe margine.

O altă convorbire înregiustrată îi are protagonişti pe Cătălin Voicu, Marius Locic, Călinescu Mihai, la acea dată inspector general adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române şi directorul de Investigare a Fraudelor, Dan Bucur. Voicu cere asigurări lui Călinescu că a pregătit terenul la organele de poliţie pentru o persoană anchetată.

Tratament corect pentru o persoană anchetată

Voicu : Eu vorbesc să înţelegeţi numai dumneavoastră. Băiatul acela, de care mă rugase cineva şi v-am supus atenţiei, vizavi de un comportament corect faţă de el, am înţeles că l-au chemat luni acolo, să...Eu l-am sfătuit, până nu spuneţi dumneavoastră, să nu se ducă. Sau să se ducă?
Călinescu Mihai: Da, da,, da. şi luni mă văd eu cu dumneavoastră.
Voicu : Da? Bine.
Călinescu Mihai: Da, da, că eu am vorbit, eu am vorbit cu omu', dar am plecat încoa'
Voicu : Poate îi ziceţi lui domnul Dan, atunci...Nu, dar poate îi ziceţi lui domnul Dan că urmează să se ducă la o dată ce i-o comunica ulterior.
Călinescu Mihai: Nu, nu, lăsaţi. Deci luni, eu, dimineaţă, eu vorbesc cu Dan.

Nota procurorilor: Persoana cu prenumele Dan la care s-a referit Cătălin Voicu în dialogul anterior este comisarul şef de poliţie Dan Bucur, directorul Direcţiei de Investigare a Fraudelor în subordinea căruia se afla lucrătorul de poliţie ce instrumenta dosarul penal privind pe inc. Locic Marius.
Nota HN: Senatorul Voicu îl sună pe Marius Locic şi sună înapoi la inspectorul Călinescu.

Voicu Cătălin: ....mnezi cu numele mic. Da?
Locic Marius: Da, Marius.
Voicu: Marius.

Voicu: Deci, el o să spuna la poartă că se numeşte Marius şi că e chemat de dumneavoastră, l-asteaptă...
Călinescu Mihai: La şapte si un sfert.
Voicu: la Capitală, nu la biroul de la IGP.
Călinescu Mihai: La Capitală, la capitală.

Nota referatului DNA: "Dialogurile purtate de inc Voicu Cătălin cu numitul Călinescu Mihai pun în evidenţă faptul că ofiţerul, din postura de şef al Poliţiei Române, îndeplinea întocmai şi fără nici o opoziţie solicitările inc. Cătălin Voicu chiar dacă acestea se situau în afara cadrului legal şi reprezentau o imixtiune gravă în activitatea de cercetare penală"
Voicu nervos pe gura mare a lui Locic: M-am săturat de ifosele tale de cocotă masculină
Intervenţiile lui Voicu în favoarea lui Locic pe lângă şedii de la Poliţie au ajuns şi la urechile unor terţe părţi. Nervos, Voicu îi reproşează omului de afaceri că nu şi-a ţinut gura şi că a început să se laude cu pilele sale la Poliţie.

Capotă Liviu: O fi spus numele meu?
Voicu: Nu. Ştia ceva. Cum am aflat i-am zis lui Locic: Dacă cumva, cu b...le astea care le-am aflat te duci la puşcărie, ţi-o spun încă o dată. Eu ţi-am facut un bine gratis. Am facut-o ...(neinteligibil)...Ai venit la mine şi ai plâns că eşti o victima. Eu am acţionat legal. Dacă te dai mare, te spargi cu numele meu...De unde ştia că un om mare a intervenit, a făcut, a dres? Uită-te la mine! Te duci dracu' învârtindu-te ...(neinteligibil) ...M-am saturat de ifosele tale de cocotă masculină.
Capotă Liviu: Foarte bine.
Voicu: Avea nişte gesturi, d-alea, asa ....(neinteligibil)...măcar să taci din gură. Ai venit la mine, te-ai plans....I-am zis: Să-ţi fie foarte clar: dacă-mi tavăleşti numele acuma, să mă prinda Băsescu cu chestii d-astea în campanie, să arunce cu c...pe piaţă, că intervin, că fac, că dreg, în ce mă priveşte reţine un singur fenomen - te duci jos.

Ştachetă de un miliard de lei pentru trafic de influenţă

Că demersurile senatorului pe lângă şefii Poliţiei nu au fost gratuite o dovedeşte o nouă înregistrarea în care Voicu îi pretinde lui Locic un miliard de le vechi pentru serviciul adus. Pentru a da o aparenţă de legalitate primirii sumei de 119.000 RON, Cătălin Voicu a stabilit cu Locic ca remiterea banilor să fie disimulată sub forma plăţii prestaţiilor aferente unui contract de consultanţă între cabinetul său de avocatura şi SC Locic Imobiliare.

Locic Marius:....Deci am aranjat cu miliardul marţi sau miercuri putem face contract.
Voicu Catalin: Domnu Locic, înca o dată vă spun. Eu am vrut să dau acoperire legală relaţiei...
Locic Marius: Şi eu vreau! Şi vedeţi că...
Voicu Catalin: ....printr-o firmă onorabilă şi printr-un avocat bun. Întâmplător, ştacheta mea e asta, dacă nu-i aveţi banii, uitaţi-i. Eu am zis un miliard plus TVA. TVA-ul se deduce, stiţi foarte bine. Miliardul îl băgaţi pe cheltuieli. Eu n-am nevoie de un leu şpagă. Basescu s-ar putea.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close