Antena 3 CNN Politică Noii parlamentari îşi încep luni munca. Primele şedinţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului

Noii parlamentari îşi încep luni munca. Primele şedinţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului

Noii parlamentari îşi încep luni munca. Primele şedinţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului
15 Dec 2008   •   10:10

Parlamentarii aleşi în urma scrutinului din 30 noiembrie se reunesc luni pentru prima şedinţă de plen. Pe ordinea de zi se află mai degrabă problemele organizatorice. Luni dimineaţă, la Palatul Parlamentului, are loc primirea deputaţilor şi senatorilor nou aleşi. Aceştia vor depune certificatele de parlamentari şi vor îndeplini formalităţile necesare preluării mandatului.
La ora 12 va avea loc prima şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor, şedinţă cu rol administrativ, prezidată de cel mai în vârstă deputat, Aurel Weiner. În cadrul acestei şedinţe se va alege Comisia de validare, care în maxim cinci zile trebuie să analizeze dosarele tuturor celor aleşi pe 30 noiembrie şi să întocmească un raport, care va fi prezentat plenului Camerei Deputaţilor. După c evor fi validaţi, deputaţii vor putea depune jurământul.
Tot luni, în cadru şedinţei de la Camera Deputaţilor, se va anunţa care sunt grupurile parlamentare rezultate în urma scrutinului şi se vor alege preşedinţii şi vicepreşedinţii acestora.
Şi la Senat va avea loc la ora 12 o primă şedinţă cu rol administrativ. Senatorii sunt aşteptaţi să îşi ridice certificatul de ales, vor primi actele necesare, legitimaţiile, regulamentul şi statutul de senator. Tot luni se va întruni şi comisia de validare a senatorilor. Şedinţa de luni a Senatului va fi prezidată de Sergiu Nicolaescu, decanul de vârstă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: parlament Senat Camera Deputatilor
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close