Antena 3 CNN Politică Cine face parte din noua conducere a Camerei Deputaţilor. Au primit astăzi votul plenului

Cine face parte din noua conducere a Camerei Deputaţilor. Au primit astăzi votul plenului

Noua conducere a Camerei Deputaţilor a primit marţi votul plenului, cu unanimitate de voturi (261) şi trei abţineri. Liderii grupurilor parlamentare au prezentat în plen propunerile nominale pentru funcţiile de vicepreşedinţi, secretari şi chestori.

Cine face parte din noua conducere a Camerei Deputaţilor. Au primit astăzi votul plenului
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Mia Lungu    |    01 Feb 2022   •   18:26

Vicepreşedinţi ai Camerei sunt: Suciu Vasile Daniel - grupul parlamentar PSD, Şerban Ciprian Constantin - PSD, Roman Florin Claudiu - PNL, Barna Ilie Dan - USR.

Pentru funcţia de secretari au fost votaţi: Presură Alexandra - PSD, Buican Cristian- PNL, Lupu Andrei Răzvan - USR, Ganţ Ovidiu Victor - minorităţi naţionale.

Pentru funcţia de chestori au fost votaţi: Mărgărit Marius - PSD, Tuţă George-Cristian - PNL, Seres Denes - UDMR, Andruşceac Antonio - AUR.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor s-a reunit apoi în noua sa componenţă, informează Agerpres.

Senatul şi Camera Deputaţilor au încep, marţi, prima sesiune parlamentară ordinară din acest an. Preşedinţii celor două Camere legislative, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, au decis convocarea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

Ca la fiecare început de sesiune, în prima şedinţă, senatorii şi deputaţii au ales, prin vot, conducerile celor două Camere: vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii Birourilor permanente, preşedinţii fiind aleşi la începutul legislaturii pe durata mandatului Parlamentului.

Prioritățile PNL și PSD în prima sesiune parlamentară

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a anunţat că adoptarea legii offshore reprezintă o urgenţă a noii sesiuni parlamentare. 'O urgenţă pentru această sesiune, şi aş spune eu în primele săptămâni din această sesiune, o reprezintă adoptarea legii offshore, care ţine de această securitate energetică a României', a afirmat Cîţu. El a adăugat că o altă lege avută în vedere este proiectul de desfiinţare a SIIJ.

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a anunţat că parlamentarii social-democraţi au ca priorităţi, în sesiunea legislativă care începe, prevederi cuprinse în programul de guvernare, dar şi unele aspecte legate de concluziile comisiei de anchetă în cazul creşterii preţurilor la energie şi gaze. El a spus că ar putea fi modificat cadrul legislativ în cazul unor hidrocentrale fără aviz de funcţionare.

'Priorităţile PSD sunt cele referitoare la susţinerea programului de guvernare pe toate domeniile de activitate, începând cu economie, sănătate, agricultură şi aşa mai departe. Aceasta este prioritatea noastră şi sigur că sunt şi chestiuni punctuale, specifice. Spre exemplu, ştiu că lucrează în acest moment colegii din Senat la iniţiative legislative care au reieşit ca necesitate din interiorul comisiei de anchetă referitoare la analiza creşterii preţurilor la energie şi gaze.

Este vorba despre acele hidrocentrale care nu au aviz astăzi şi, din discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Mediului, ai autorităţilor competente, a reieşit că s-ar putea modifica cadrul legislativ, astfel încât acei 600 MW care ne-ar fi extrem de necesari în acest moment să poată să fie puşi în funcţiune cât mai repede', a afirmat Oprea

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close