Antena 3 CNN Politică Noul ministru al Finanțelor: Rectificarea bugetară și bugetul pe 2020, prioritățile Guvernului Orban

Noul ministru al Finanțelor: Rectificarea bugetară și bugetul pe 2020, prioritățile Guvernului Orban

Noul ministru al Finanțelor: Rectificarea bugetară și bugetul pe 2020, prioritățile Guvernului Orban
Sursa foto: foto - Facebook- Florin Cîţu
05 Noi 2019   •   09:48

Florin Cîțu a declarat, marți dimineață, la preluarea portofoliului de la Ministerul Finanțelor, că cele două mari priorități ale Guvernului Orban sunt rectificarea bugetară și bugetul pe 2020. Cîțu a mai spus că va încerca să respecte data de 15 decembrie pentru prezentarea bugetului de stat în Parlament, însă totul depinde de ceea ce va găsi la minister.

”Vom vedea care este situația împrumuturilor guvernului. (...) Bugetul se va face pe legile in vigoare ( întrebat despre majorarea salariilor- n.red). Dați-mi voie să văd care este situația actuală, vedem ce este acolo și vom prezenta săptămâna viitoare situația. Avem mai puține ministere și vom începe de aici rectificarea”, a declarat Cîțu, la sosirea la minister.

Totodată, noul ministru al Finanțelor a declarat că ambiția și ținta Guvernului Orban este ca deficitul să nu depășească 3% din PIB.

„Trebuie să vedem ce se întâmplă acolo întâi şi apoi discutăm. Ţinta rămâne întotdeauna şi ambiţia noastră este să fim la 3% (deficit bugetar, n.r.) de aceea am vrut să preluăm cât mai repede acest mandat. Acum vedem ce este acolo. Ştiţi foarte bine că, după 9 luni, deficitul este 2,6%", a spus ministrul.

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close