Antena 3 CNN Politică Oferta partidului lui Oprea cântă deja prohodul PSD. Tineretul, ţinta discursului UNPR. Vezi programul

Oferta partidului lui Oprea cântă deja prohodul PSD. Tineretul, ţinta discursului UNPR. Vezi programul

Oferta partidului lui Oprea cântă deja prohodul PSD. Tineretul, ţinta discursului UNPR. Vezi programul
Sursa foto: Gabriel Oprea
19 Mar 2010   •   15:02

Tinerii, familiile tinere şi generaţia activă constituie bazinule lectorale pe care parlamentarii indpendenţii speră să-l cucerească prin noua formaţiune politică creată, Uniunea Naţională pentru Progresul României. În programul politic al acestui partid care se reclamă ca fiind de stânga este cântat deja prohodul PSD, considerat un eşec al politicii de stânga, iar UNPR este prezentat ca un partid pragmatic care va activa ?împotriva stângii conservatoare?, care a prelungit stare de sărăcie şi a slăbit statul.

?Politicile de stânga moderne nu sunt reprezentate în România de nicio formaţiune politică. În prezent, discursul şi practica politică de stânga, promovate de PSD, prelungesc sărăcia şi slăbesc statul, fiind nereformate şi tributare unei viziuni conservatoare. Eşecul stângii reprezentate de PSD a determinat, în mod paradoxal, într-o ţară cu o populaţie majoritar de stânga, atât o dominaţie politică a dreptei, cât şi un pesimism grav: tot mai mulţi români consideră astăzi că viaţa copiilor lor va fi cu mult mai grea şi mai nesigură? se susţine în programul UNPR.

Vezi programul politic al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (pdf)

UNPR îşi mai propune să încurajeze dezvoltarea tinerei generaţii prin promovarea unei politici progresiste şi a consensului politic pe marile teme de interes naţional. De aceea ?UNPR nu respinge nicio alianţă cu forţele pozitive, loiale ţării, care susţin progresul şi modernizarea României? se mai arată în programul politic al viitoarei formaţiuni, intitulat ?Pentru o Românie progresistă?.
Conform documentului, UNPR îşi propune cinci proiecte fundamentale pentru construirea statului activ şi a guvernării inteligente: ?O democraţie profundă şi coerentă, statul progresist în slujba cetăţeanului, dezvoltarea, valorificarea şi protejarea capitalul uman, oportunităţi economice pentru toţi şi energie curată într-un mediu sănătos?.
?UNPR se adresează tinerilor, care au nevoie de îndrumare la început de viaţă, familiilor tinere, care au nevoie de sprijin pentru a-şi creşte copiii şi a se realiza din punct de vedere profesional, generaţiilor active pentru care statul nereformat este adesea un obstacol în împlinirea personală şi generaţiilor care, în cursul vieţii active, au contribuit la construcţia acestei ţări şi au, acum, nevoie de susţinere pentru o viată decentă? se menţionează în acest program.
Formaţiunea are o strategie mai ales pentru tânara generaţie a cărei educaţie este încurajată să se dezvolte în direcţia unor meserii mai practice.
"UNPR propune ca reforma curriculară pentru ciclul preuniversitar să pună un accent mai mare pe domeniile reale: ştiinţe, matematici, informatică, tehnologie, fără a ignora rolul disciplinelor umaniste în formarea unei personalităţi umane armonioase", se arată în Programul Politic al UNPR. Viitorul partid are în calcul promovarea creării unui fond special ?Ştiinţă şi Tehnologie?, dedicat finanţării burselor pentru studenţii merituoşi şi a proiectelor de cercetare universitară din domeniile tehnologiei de vârf.
În paralel, UNPR mai propune încurajarea politicii de întinerire demografică printr-o ?generozitate mai mare a sistemului de stimulente pentru naşterea copilului şi un sistem public de creşe de calitate ar putea genera efecte demografice benefice, precum şi o reintegrare mai rapidă a tinerilor părinţi în câmpul muncii?.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic a ieşit de la Terapie Intensivă!
x close