Opoziţia a convins conducerea Camerei să introducă pe ordinea de zi dezbaterea moţiunii simple pe Agricultură

08 Sep 2010   •   11:44
Opoziţia a convins conducerea Camerei să introducă pe ordinea de zi dezbaterea moţiunii simple pe Agricultură Foto: Intact Images

Scandalul iscat marţi în Camera Deputaţilor nu a fost în zadar. Opoziţia a convins conducerea Camerei să introducă pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri dezbaterea moţiunii simple pe Agricultură, după o suspendare a şedinţei care a durat circa 30 de minute.

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a fost întreruptă, miercuri, imediat după debut, pentru ca Biroul Permanent şi Comitetul ordinii de zi să se reunească şi să decidă asupra reluării dezbaterii moţiunii simple pe Agricultură. După aproximativ o jumătate de oră, plenul Camerei a decis să înceapă dezbaterea moţiunii.

Intitulată "Agricultorii români, sufocaţi de importuri şi falimentaţi de politica agricolă a Guvernului Boc", moţiunea era îndreptată împotriva fostului ministru al Agriculturii, Mihail Dumitru. Acesta a fost remaniat, iar în locul său a fost numit Valeriu Tabără, dar parlamentarii semnatari spun că vor susţine în continuare moţiunea simplă.

Printre altele, aceasta cere acordarea - prin rectificare - a unui buget de cel puţin un miliard de lei Ministerului Agriculturii, pentru a plăti datoriile restante către fermieri.

Alte solicitări vizează crearea unor programe de apărare împotriva inundaţiilor şi abrogarea hotărârii de guvern, privind reorganizarea APIA.

Textul moţiunii este citit în plenul Camerei de către deputatul PSD Victor Surdu. Votul final va fi dat la sfârşitul şedinţei, în sesiunea de vot final, începând cu ora 15:30, potrivit deciziei Biroului Permanent al Camerei.

Antena3.ro

Parteneri
x close